Komentara: 4
Pregleda: 14478

Održana modna revija "Nijanse ženstvenosti"

18.12.2015. u 00:06h
Izvor: Subotica.com
Modeli četiri mlada dizajnera predstavljeni su na modnoj reviji "Nijanse ženstvenosti" večeras u Savremenoj galeriji.
Održana modna revija "Nijanse ženstvenosti"

Na univerzalnu temu, tri subotička modna dizajnera Nina Rajak, Marko Marosiuk, Tamara Santrač i njihova vršnjakinja, kreatorka iz Beograda, Marijana Mihajlov pokušali su različitim kreacijama i stilovima da dočaraju svoje viđenje ženstvenosti i estetike. Idejni tvorac manifestacije, koja je prošle godine prvi put održana u prostoru Savremene galerije je modni fotograf, Miomir Milić.

Na nagovor direktorke Narodnog pozorišta, Ljubice Ristovski četiri mlada dizajnera su se sastala ove godine ponovo kako bi predstavili po desetak modela za sve prilike, od disko haljina, kreacija inspirisanih Afrikom, do pravih ženstvenih modela.

Održana modna revija "Nijanse ženstvenosti"

Manekenke su prvo ponele unikatne modele Nine Rajak, koja je diplomirala i završila master studije na prestižnom Institutu Marangoni u Milanu. Mlada subotička dizajnerka, čije se poimanje mode razvija kroz prizmu umetnosti, je prestavila intrigantne, eksentrične, ekstravagantne i zavodljive kreacije.

Publika je imala priliku da vidi i modele modnog dizajnera, Marka Marosiuka, koji je diplomirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, na smeru za scenski kostim. Poslednja Markova kolekcija „Showgirl“ predstavlja do sada najvedriju ženu, koja se obukla u jake boje, uronila u šljokice i zaigrala uz omiljenu disko pesmu. Inspirisan pop kulturom i seksipilom, Marko je za muzu uzeo Kajli Minog.

Održana modna revija "Nijanse ženstvenosti"

„Vodio sam računa da među mojim modelima svako za sebe može da pronađe po nešto što mu odgovara. Lajt motiv mi je bilo ponovno zaljubljivanje, radovanje, sreća u odnosu na život i jedan veseo ritam. Glavna muza je pop diva Kajli Minog, koja svojom muzikom doprinosi atmosferi, koju sam hteo da utkam u kolekciju“, ističe mladi dizajner, Marko Marosiuk.

Novu kolekciju, sa modelima koji odišu mistikom, predstavila je i Tamara Santrač, koja je četiri godine u ovom poslu. Tamara kreira, kako kaže, za smelije i dame sa stavom.

Održana modna revija "Nijanse ženstvenosti"

„Pretežno su haljine u pitanju, kolekcija obuhvata duge haljine, glamurozne, ima belih haljina, a od materijala sam često koristila kožu. Moje modele bi trebalo da nosi neka žena sa stavom, neka smelija, koja bi na mudar način znala da istakne svoj seksipil“, naglašava Tamara Santrač.

Manekenke su nosile i modele dizajnerke iz Beograda, Marijane Mihajlov, koja je završila odsek Odevne tehnologije u Zrenjaninu i Modni dizajn na Akademiji del Luso. Marijana je prikazala kolekciju za proleće/leto 2016., inspirisanu konceptualnom umetnošću, u kojoj dominiraju ručno rađeni detalji i transparentni slojevi materijala. Za frizure na reviji bio je zadužen frizerski salon In Style, Sivlija Čonka i njen tim.

Pogledajte fotografije u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti" Modna revija "Nijanse ženstvenosti"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 14478
Povezane teme

modna revija

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.