Komentara: 3
Pregleda: 20136
Foto

Održana "Konferencija beba"

08.09.2016. u 16:43h
Izvor: Subotica.com
Na centralnom gradskom trgu jutros je u sklopu Zavičajnih dana održana druga po redu "Konferencija beba", koja je okupila mnogobrojne mališane svih generacija.
Održana "Konferencija beba"

Za gradonačelnicu je izabrana šestomesečna Saša Brešćanski, inače najmlađa beba, dok su njeni pomoćnici tek nešto stariji Mihajlo Lazarević i Danilo Slović.

- Ovo je jedno zaista lepo i nesvakidašnje okupljanje. Nismo očekivali ovu nagradu, ali smo polaskani, biće to jedna lepa uspomena - kaže Aleksandra Kovačić, mama prve dame bebi grada.

Bebe su snage odmerile u ispijanju vode iz flašice i puzanju. Najbolji cug, pravi momački, imao je Luka Bogdanović. On je iza sebe ostavio Danila Slovića i Ivu Kovač.

- Nismo ga nešto posebno pripremali, voli vodu i nekad zna i tri flašice za redom da popije. S obzirom da je toplo, verovatno je ožedneo – kaže mama Dragana. - Ovo je divna manifestacija, puno dece na jednom mestu, pesma i igra... Svi smo se lepo zabavili.

Održana "Konferencija beba"

Održana "Konferencija beba"

Bebe su odmerile snage i u puzanju, a najbrža je bila dama Sofija Lučić. Iza nje su bili imenjaci Luka Bogdanović i Luka Gerić. Program je vodio legendarni Minja Subota a decu su stihovima pozdravili i Tode Nikoletić, Jovo Čulić, Boro Kapetanović, Miroslav Kokošar, Suzana Krivokapić, Monika Čik, Mirko Vuković, Mateja Bokan, kao i hor „Čuperak“, muzičko – baletsko udruženje „Adađo“ i plesni srudio „Mon miraž“.

- Dok su mali deca imaju vremena i treba da se bave onim što ih zanima, jer će im to kasnije koristiti da odaberu pravo zanimanje za sebe. Ako budu radili ono što vole, biće srećni – poručuje Minja Subota.

Održana "Konferencija beba"

„Konferencija beba“ je prvi put održana prošle godine i izuzetno je dobro primljena kod naših sugrađana. Inače, Subotica je jedini grad u našoj zemlji koji ima ovakvu manifestaciju, dok se ona u Republici Srpskoj održava već punu deceniju i stekla je institucionalnu podršku.

- Želeli smo da u okivru Zavičajnih dana napravimo programe koji će biti za sve generacije i danas je dan za naše najmlađe sugrađane. Ovim želimo da promovišemo rađanje, kao i da deci ukažemo na neke prave i neprolazne vrednosti – ističe Saša Gravorac, predsednik Saveza srpskih udruženja SBO.

Izvor: Subotica.com
Konferencija beba Konferencija beba Konferencija beba Konferencija beba Konferencija beba Konferencija beba Konferencija beba Konferencija beba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 20136

Povezana vest

Povezane teme

zavičajni dani

konferencija beba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.