Komentara: 5
Pregleda: 15317
Foto

Održana komemoracija povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada

23.03.2021. u 14:09h > 17:41
Izvor: Subotica.com
Održana komemoracija povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada

Povodom iznenadne smrti Gojka Radića (1960-2021) u Velikoj većnici Gradske kuće danas je održan komemorativni skup, kome su  prisustvovali bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno-informativne agencije, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i brojni prijatelji i saradnici.

- Srpske naredne stranke ne bi bilo da nije bilo Gojka. Kada sam posle jedne svađe krenuo da odlazim kući, pitao me je šta ćeš sa nama koji smo ti verovali i tako smo počeli. Gojko je bio melem na ranu, mnogi su mu se zamerili, neko više, neko manje. Neki u Subotici malo više. On nije nikome. Bio je čovek koji je umeo da prašta – rekao je Tomislav Nikolić, podsećajući na neke zajedničke trenutke. – Bio je i savetnik tada prvog potpredsednika Vlade a sada predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kada sam ga pitao šta najviše radi, rekao je da uz sve druge poslove obilazi ministarstva i gleda gde ima neki projekat koji bi mogao da plasira Suboticu. A bio je u opoziciji. Ostavio nas je da imamo i porodicu i prijatelje, ali nemamo više Rođu. I tek kasnije ćemo videti koliko je teško. Ovih dana se pitam što ga Bog uze tako rano i imam samo jedan odgovor – neko je na onom svetu napao Srbe i Gojko je otišao da ih brani.

Održana komemoracija povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada

Dirljivim rečima od Radića se oprostio i gradonačelnik Stevan Bakić.

- Iznenadni odlazak našeg stranačkog saborca, istaknutog odbornika u Skupštini grada i jednog od osnivača SNS nas je sve potresao. Naš Gojko započeo je političku karijeru u Republici Srpskoj Krajini gde je bio istaknuti predstavnik srpskog naroda u istočnoj Slavoniji, naročito u Tenji odakle je 1996. godine došao u Suboticu proživljavajući sve tragedije srpskog naroda na tom prostoru – podsetio je gradonačelnik Bakić. – Na severu Bačke nastavlja da se bavi politikom sa jednakim usehom. Njegova neposrednost, otvorenost i domaćinsko držanje učinili su da među Subotičanima stekne poštovanje. Tokom dugog opozicionog delovanja u gradu, vlast je od njega uvek mogla da očekuje oštru kritiku, ali i zdravo razumevanje za pitanja od ošteg interesa. Dobrobit grada bila je uvek na prvom mestu i njegovo delovanje nikada nije bilo politikansko i osporavanje radi osporavanja.

Održana komemoracija povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada

Bakić je naglasio kako je Radić uvek poštovao raznolikost vera i nacija, uvek bio tolerantan...

- Mnogo je voleo svoj srpski narod. Lično je pomagao inicijative za očuvanje srpskog identiteta, pomagao mnoge Srbe koji su napustili svoja ognjišta. Uvek je bio na strani progonjenih, jer je svaki moralno osetljiv čovek na toj strani, kako je govorio njegov prijatelj Brana Crnčević – dodao je Bakić, podsetivši da je zahvaljujući Gojku veliki književnik dobio ulicu na Paliću. – SNS  je njegovim odlaskom izgubila borca za svaku njenu vrednost i svaki njen cilj. Osim politke, važna mu je bila i podrška Srpskoj pravoslavnoj crvki, a Vladika bački Irinej ga je odlikovao ordenom Svetog Save drugog stepena na Krstovdan 2020. Takođe, nosilac je i Medalje zasluga za narod kojom ga je odlikovao Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske 2018. godine. Subotica će pamtiti njegov život i rad po dobru. Počivaj u miru brate Srbine!

Gojko Radić je iza sebe ostavio suprugu Danijelu, sinove Vukašina i Lazara sa porodicama.

Održana komemoracija povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada

Nakon komoracije na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi obavljen je ispraćaj na većni počinak, u prisustvu porodice, prijatelja, poznanika i stranačkih kolega.

Izvor: Subotica.com
Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada Komemorativni skup povodom smrti Gojka Radića, odbornika Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 15317

Povezane vesti

Povezane teme

tomislav nikolić

gojko radić

stevan bakić

komemoracija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.