Komentara: 0
Pregleda: 1997
Foto

Održana Godišnja skupština Crvenog krsta Subotice

16.06.2020. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Najviša priznanja Crvenog krsta Srbije zaslužnim pojedincima i ustanovama ove godine su pripala našoj sugrađanki Zdravki Vujakliji i Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", kojima su plakete dodeljene na Godišnjoj skupštini Crvenog krsta Subotice.
Održana Godišnja skupština Crvenog krsta Subotice

Radeći kao profesionalac u Crvenom krstu Subotice, gde je provela 24 godine, naša sugrađanka Zdravka Vujaklija nastavila je nesebično da pomaže drugima i nakon odlaska u penziju, volontirajući u ovoj gradskoj organizaciji još dve godine. Za veliki doprinos zajednici i plemeniti rad, ove godine nagrađena je najvišim priznanjem Crvenog krsta Srbije, koje se dodeljuje zaslužnim pojedincima.

- Ovo mi zaista mnogo znači i zahvaljujem se Crvenom krstu Subotice koji me je predložio za ovu nagradu, kao i Crvenom krstu Srbije koji je to prihvatio i odobrio - rekla je Vujaklija.

Održana Godišnja skupština Crvenog krsta SuboticeNa Godišnjoj skupštini Crvenog krsta Subotice usvojen je i izveštaj o radu za 2019. godinu, te izveštaj o aktivnostima tokom vanrednog stanja u našoj zemlji. Po rečima dr Siniše Trajkovića, sekretara ove gradske organizacije, godina za nama bila je uspešna i tokom 12 meseci rada realizovano je svih 10 programa Crvenog krsta.

- To su, pre svega, socijalna delatnost, zdravstveno-preventivna delatnost, prva pomoć, dobrovoljno davalaštvo krvi, delovanje u nesrećama, organizacija i rad sa omladinom, sve to su naše standardne aktivnosti u kojima smo postigli dobre rezultate i na kojem možemo da budemo ponosni - poručio je dr Trajković.

Održana Godišnja skupština Crvenog krsta SuboticeCrveni krst Subotice je na visini zadatka bio i za vreme vanrednog stanja, kada je maksimalno odgovorio na vrlo zahtevne i specifične okolnosti koje je donela pandemija novog korona virusa, istakao je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

- Tokom vanrednog stanja Crveni krst Srbije je imao na terenu 5.843 volontera i 721 zaposlenog, što je oko 6.500 ljudi i mogu s ponosom da kažem da niko od njih nije bio zaražen i da se niko nije razboleo, zahvaljujući merama koje smo preduzeli od početka, šaljući zaštitni materijal u sve naše organizacije. Naše prilagođavanje je trajalo nekih desetak dana i počeli smo sa 30 Info centara, a završili sa 105 u svim organizacijama Crvenog krsta u zemlji i tako smo pomogli 485 hiljada pojedinaca u ovoj krizi. Crveni krst Subotice je od samog početka učestvovao u pomaganju stanovništa koje je imalo potrebe za to i koje je bilo zahvaćeno posledicama ove pandemije - rekao je prof. dr Radovanović.

Održana Godišnja skupština Crvenog krsta Subotice

Izvor: Subotica.com
Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica Godišnja Skupština Crvenog krsta Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1997
Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.