Komentara: 0
Pregleda: 1175
Foto

Održana Godišnja skupština Crvenog krsta Subotice

16.06.2020. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Najviša priznanja Crvenog krsta Srbije zaslužnim pojedincima i ustanovama ove godine su pripala našoj sugrađanki Zdravki Vujakliji i Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", kojima su plakete dodeljene na Godišnjoj skupštini Crvenog krsta Subotice.
Održana Godišnja skupština Crvenog krsta Subotice

Radeći kao profesionalac u Crvenom krstu Subotice, gde je provela 24 godine, naša sugrađanka Zdravka Vujaklija nastavila je nesebično da pomaže drugima i nakon odlaska u penziju, volontirajući u ovoj gradskoj organizaciji još dve godine. Za veliki doprinos zajednici i plemeniti rad, ove godine nagrađena je najvišim priznanjem Crvenog krsta Srbije, koje se dodeljuje zaslužnim pojedincima.

- Ovo mi zaista mnogo znači i zahvaljujem se Crvenom krstu Subotice koji me je predložio za ovu nagradu, kao i Crvenom krstu Srbije koji je to prihvatio i odobrio - rekla je Vujaklija.

Na Godišnjoj skupštini Crvenog krsta Subotice usvojen je i izveštaj o radu za 2019. godinu, te izveštaj o aktivnostima tokom vanrednog stanja u našoj zemlji. Po rečima dr Siniše Trajkovića, sekretara ove gradske organizacije, godina za nama bila je uspešna i tokom 12 meseci rada realizovano je svih 10 programa Crvenog krsta.

- To su, pre svega, socijalna delatnost, zdravstveno-preventivna delatnost, prva pomoć, dobrovoljno davalaštvo krvi, delovanje u nesrećama, organizacija i rad sa omladinom, sve to su naše standardne aktivnosti u kojima smo postigli dobre rezultate i na kojem možemo da budemo ponosni - poručio je dr Trajković.

Crveni krst Subotice je na visini zadatka bio i za vreme vanrednog stanja, kada je maksimalno odgovorio na vrlo zahtevne i specifične okolnosti koje je donela pandemija novog korona virusa, istakao je prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije.

- Tokom vanrednog stanja Crveni krst Srbije je imao na terenu 5.843 volontera i 721 zaposlenog, što je oko 6.500 ljudi i mogu s ponosom da kažem da niko od njih nije bio zaražen i da se niko nije razboleo, zahvaljujući merama koje smo preduzeli od početka, šaljući zaštitni materijal u sve naše organizacije. Naše prilagođavanje je trajalo nekih desetak dana i počeli smo sa 30 Info centara, a završili sa 105 u svim organizacijama Crvenog krsta u zemlji i tako smo pomogli 485 hiljada pojedinaca u ovoj krizi. Crveni krst Subotice je od samog početka učestvovao u pomaganju stanovništa koje je imalo potrebe za to i koje je bilo zahvaćeno posledicama ove pandemije - rekao je prof. dr Radovanović.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1175
Povezane teme
crveni krst crveni krst subotica dr siniša trajković
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.