Komentara: 0
Pregleda: 2349

Održana druga "Subotička agora"

03.11.2012. u 18:39h
Izvor: RTV Yueco
Da li i na koji način građani i nevladine organizacije mogu da utiču na odluke koje donose lokalni organi i skupština, bila je jedan od tema današnje tribine “Subotička agora”.
Održana druga "Subotička agora"

Na tribinu su bili pozvani subotički mediji, nevladine organizacije, političke partije, funkcioneri gradske kuće i mnogi drugi, a diskusiju su vodili novinarka Vesela Laloš, novinar i profesor dr Duško Radosavljević i voditelj tribine Ljubomir Đorđević. Na tribni se takođe govorilo i o stanju medija u Srbiji, odnosno o uticaju medija na javno mnjenje.

Da li su danas mediji pokretači takvog društva gde gradjani mogu da učestvuju u donošenju odluka, kao i da vrše kontolu vlasti, sa druge strane da li su nevaldine organizaje u takvoj situaciji, da mogu da pomognu građanima da se samoorganizuju i da iskažu svoje interese i potrebe? Po rečima novinarke Vesele Laloš, mediji danas u Srbiji nisu ništa bolji od društva u kome živimo, a čitava novinarska profesija je pala na niske grane. Jedan od razloga takvog stanja, po njenim rečima jeste što se mediji prodaju kao i svaka druga roba i što većina njih ide za profitom, jer jedino tako mogu da opstanu.

Održana druga "Subotička agora"

Po rečima profesor dr Duško Radosavljević problemi našeg društva koje je u lošem stanju moraju da se iznose javno. Mora da se vrati politika ponovo prema onome zbog koga je i pravljena. Bez lokalne demokratije, bez rešenje problema u najmanjoj jedinki, kućnom savetu, ulici ili mesnoj zajednici, nema nepretka društva.

Na tribini je raspravljano i o drugim temema koje su vezane za medije, nevladine organizacije i civilno društvo, gde su osim predavača učestvovali i posetioci tribine. Kompletnu dvočasovnu tribinu “Subotička agora” uskoro ćete moći pogledati i na našoj televiziji.

Izvor: RTV Yueco
Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast Tribina "Subotička agora" sa temom: civilitet i vlast
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2349
Povezane teme

subotička agora

vesela laloš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.