Komentara: 10
Pregleda: 4200
Foto

Održan Zimski festival tradicija na Paliću

06.12.2021. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Palić je proteklog vikenda bio domaćin Zimskog festivala tradicija, dvodnevne manifestacije u okviru koje je organizovana izložba lokalnih proizvoda, kao i takmičenja u topljenju čvaraka, brzom sečenju slanine i luka.
Održan Zimski festival tradicija na Paliću

Festival je otvorio dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, koji je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što se ova manifestacija održava po osmi put, a budući da su uz Subotičane i Palićane na njoj bili prisutni izlagači i takmičari iz Malih Pijaca, Horgoša i Martonoša, naglasio je da ima i regionalni značaj.

- Zaista mislimo ozbiljno da Palić treba razvijati i da Palić treba da bude jedan od regionalnih centara. Tome je svakako doprineo i onaj krug koncerata koje smo organizovali letos i mislim da i danas možemo da se uverimo u to da je Palić jako lepo sređen, a za to zahvalnost dugujemo preduzećima "Park Palić" i "Palić-Ludaš", kao i Mesnoj zajednici Palić. Zaista želimo da razvijamo Palić, tome doprinose ne samo manifestacije, nego i investicije u železničku infrastrukturu, tako da verujemo u to da Palić može da bude jedan regionalni centar - rekao je dr Pastor na otvaranju manifestacije.

Održan Zimski festival tradicija na PalićuZimski festival tradicije organizuju Udruženje "Ludašpusta", SZTR "Noge" i Mala gostiona "Elitte Palić", a manifestacija je ove godine okupila 43 izlagača, dok je u nadmetanju topljenja čvaraka učestvovalo 15 ekipa.

Izvor: Subotica.com
8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija 8. Zimski vašar tradicija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4200

Povezana vest

Povezane teme

balint pastor

zimski festival tradicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.