Komentara: 3
Pregleda: 2536
Foto

Deda Mrazevi trčali po 22. put

06.12.2021. u 17:05h
Izvor: Subotica.com  / TV Subotica
Vikend je i na Paliću bio u duhu praznika. Sada već tradicionalna trka Deda Mrazeva, u organizaciji "Park Palića", održana je u nedelju po 22. put. Kiša koja je padala tokom čitavog prepodneva nije mnogo pokvarila planove dobro raspoloženih učesnika tradicionalne manifestacije humanitarnog karaktera.
Deda Mrazevi trčali po 22. put

Trčali su za vikend i Deda Mrazevi. Doduše ne oni pravi, za učešće u Trci Deda Mrazeva bila je dovoljna kapa. Uživanje u nedeljnom prepodnevu na Paliću malo je poremetila kiša, ali ni ona nije sprečila učesnike da, nakon godinu dana pauze, otrče 1.500 metara do medalje Deda Mraza. Najviše su, naravno, uživali oni najmlađi.

- Bila je dobra trka, ali jedva sam istrčao. Jeste da sam malo varao, pretrčao sam skoro pola šume, nisam mogao sve da istrčim, nema šanse da bi uspeo po pravilima - kazao je jedan dečak, sav rumen u obrazima.

- Mislim da je bilo jako dobro i sviđa mi se - dodao je njegov vršnjak.

Deda Mrazevi trčali po 22. putTrčalo se ili šetalo u kostimima Deda Mraza po 22. drugi put, a nakon prošlogodišnje pauze organizatori su zadovoljni što Subotičani nisu zaboravili na ovu manifestaciju i što je odziv bio jako dobar, a po pravilu učestovali su sugrađani svih generacija.

- Mislim da je trka sama priča po sebi. Pogledajte ljude koliko se smeju, kako se lepo druže, bez obzira na loše vreme. Ljudima to treba, to je lepo i za dušu - istakla je Valerija Denč, direktorka "Park Palića".

Po proceni organizatora učešće na ovogodišnjoj trci je uzelo oko 400 takmičara, ili bolje reći učesnika pošto je rezultat na ovakvom dešavanju svakako u trećem planu, i svako ko učestvuje je i pobednik - dobija učesničku medalju, dobro se zabavi.

Deda Mrazevi trčali po 22. putTrka je imala i humanitarni karakter, pod sloganom „Budi i ti Deda Mraz“ skupljali su se slatkiši za decu korisnike Narodne kuhinje.

- Ove godine smo se priključili sa još jednom trkom u okviru Trke Deda Mrazeva. U pitanju je tradicionalna akcija Crvenog krsta Srbije pod nazivom "Trka za srećnije detinjstvo", što je kompatibilno sa humanitarnim karakterom ove trke. Sugrađani već znaju, donose darove i poklone, daju novčana sredstva, a sve je namenjeno razvoju programa Crvenog krsta, pre svega programu Narodne kuhinje - rekao je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotice.

Deda Mrazevi trčali po 22. putGeneralni sponzor, kompanija "Venera bike", i ove godine obradovala je neke od najsrećnijih. Tombola je odlučila ko će  kući da ponese jedan od tri dečja bicikla, ali i poklon pakete ove kompanije. Darivani su najmlađi i najstariji učesnik, kao i najlepši kostim.

Duh praznika na Paliću upotpunio je i Zimski festival tradicija, koji je takođe održan tokom proteklog vikenda.

Izvor: Subotica.com / TV Subotica
Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću Trka Deda Mrazeva na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2536

Povezana vest

Povezane teme

Park Palić

trka deda mrazeva

crveni krst subotica

dr siniša trajković

valerija denč

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.