Komentara: 3
Pregleda: 2972
Foto

Održan XVII Festival ljubavi i vina

15.02.2018. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Sedamnaesti Festival ljubavi i vina, okupio je sinoć u Velikoj većnici Gradske kuće mnogobrojne izvođače i publiku svih generacija. Specijalni gost večeri bio je slovenački pop pevač Vladimir Lado Leskovar, koji je svojim nastupima obeležio jedan veliki festivalski period u bivšoj Jugoslaviji.
Održan XVII Festival ljubavi i vina

Subotička publika posebno je uživala u izvođenju čuvene pesme “Potraži me u predgrađu”, sa kojom je Lado Leskovar osvojio prvo mesto na Opatijskom festivalu 1964. godine.

- Publika je bila divna, ali je koncert  predugo trajao i ti koji su izdržali do mog nastupa su „heroji“ jer nije bilo lako skoro četiri sata sedeti tu iako je sala fenomenalna. Došao sam na poziv mojih prijatelja, Stiškog kvarteta. U Subotici je zaista divno bio sam poslednji put pre šest ili sedam godina zbog obnavljanja Omladinskog festivala. Subotica je jedan od najkulturnijih gradova i u jednom drugom životu ću živeti u Subotici - našalio se Leskovar.

Održan XVII Festival ljubavi i vina

Uz čuvenog pevača, na festivalu su nastupili i Stiški kvartet iz Slovenije, koji već deceniju učestvuje na Festivalu ljubavi i vina, sopran Ružica Inić, Aleksandar Toković, „El gusto del flamenco“, Sonja Poljaković, Tamara Babić, Marko Križanović, kao i mnogi mladi izvođači iz Subotice.

- Možda je primedba da je program bio nešto duži, ali svake godine težimo da predstavimo što više mladih učesnika, koji lepo sviraju i pevaju i pred kojima je budućnost. Mnogi koji su ovde nastupili napravili su kasnije lepu karijeru. Publika je najbolje svojim aplauzima nagradila izvođače, nastupila su neka nova mlada imena kao što su Ivana Dobrijević, Etno grupa „Koreni“ i još nekoliko mladih koji su nastupili večeras mislim da će dalje napredovati i da je ovo značajno iskustvo za njih - rekao je suoorganizator koncerta Aleksandar Toković.

Program su vodili stand up komičar Srđan Olman i glumica Karmen Bardak, a na Festivalu su nastupili i polaznici Školice glume.

Izvor: Subotica.com
Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina" Koncert "Festival ljubavi i vina"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2972

Povezana vest

Povezane teme

velika većnica

festival ljubavi i vina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.