Komentara: 9
Pregleda: 6115

Održan VIII "Etno festival bunjevački nacionalni ila"

02.09.2013. u 14:04h
U subotu 31. avgusta, „Dani bunjevačke kulture“ nastavljeni su sa sad već tradicionalnim osmim po redu „Etno festivalom bunjevački nacionalni ila“, u organizaciji Bunjevačkog kulturnog centra „Bajmok“ iz Bajmoka.
Održan VIII "Etno festival bunjevački nacionalni ila"

Ovogodišnji Festival posetili su gradonačelnik Subotice Modest Dulić, potpredsednica Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine prof. dr Branislava Belić koja je ujedno i otvorila Festival, načelnik Severnobačkog okruga dr Nikola Repac, predsednica Skupštine Subotice Marija Kern Šolja, pomoćnik predsednika Skupštine Subotice i direktor BIC-a Mirko Bajić, predsednica Privremenog organa upravljanja Bunjevačkog nacionalnog saveta mr Suzana Kujundžić Ostojić, predsednici Skupštine i Saveta Bajmoka Šimon Žolt i Goran Nedeljković, velečasni župe Sveti Petar i Pavao Bende Žolt, potpredsednik Bunjevačke matice Marko Marjanušić, te pokrajinski poslanik Marko Marić.

Na ovogodišnjem „Festivalu bunjevački nacionalni ila“ svoje mesto našle su i najmlađe reduše iz Bajmoka i Tavankuta, učenice osnovnih škola koje pohađaju bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture.

Održan VIII "Etno festival bunjevački nacionalni ila"

Pored najmlađih uveliko su kuvale i starije reduše, a i ove godine bogatstvo bunjevačke kuhinje bilo je prikazano na najlepši način, a svoju kuhinju imali su priliku prikazati i pripadnici drugih nacionalnih zajednica, ovog puta bili su to Česi, Mađari i Makedonci, a ne smemo zaboraviti ni predstavnike Bunjevaca iz Republike Mađarske.

Ono bez čega Festival u Bajmoku ne sme proći je tarana, koja se kuvala na više šporeta, a vredne članice BKC „Bajmok“ i ove godine pripremile su oko 25 kg ovog tradicionalnog bunjevačkog testa, kako bez kuvane tarane niko ne bi ostao.

Održan VIII "Etno festival bunjevački nacionalni ila"

VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila VIII Etno festival bunjevački nacionalni ila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 6115
Povezane teme

Bajmok

dani bunjevačke kulture

festival bunjevački nacionalni ila

festival bunjevačkih nacionalnih jela

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.