Komentara: 6
Pregleda: 6854
Foto

Održan VII Sajam obrazovanja

19.04.2017. u 15:02h
Izvor: Subotica.com
U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ održan je tradicionalni Sajam obrazovanja, namenjen osmacima i učenicima završnih razreda srednje škole.
Održan VII Sajam obrazovanja

Na Sajmu je svoje programe i obrazovne profile predstavilo 12 srednjih škola iz Subotice i Bačke Topole, kao i 8 visokih strukovnih škola i fakulteta, kako bi  đaci i budući studenti lakše doneli odluku o nastavku školovanja. Prema rečima zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine i nacionalne zajednice, Milana Kovačevića, ovakvi sajmovi su preko potrebni, jer  pomažu đacima da donesu odluku o daljem školovanju, nudeći im pored informacija vezanih za obrazovne profile i one vezane za potrebe tržišta rada.

- Mnogi učenici će po prvi put videti određena zanimanja i struke, kako srednjih škola, tako i fakulteta koji su danas ovde prisutni. Dobar deo populacije učenika četvrtih godina će se uskoro morati da se opredele gde će nastaviti tok školovanja. U današnje vreme je isto bitno razmišljati gde će posle završenog fakulteta, da li će uspeti da se zaposle sa tom diplomom i koliko je plaćen taj posao - kaže Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje.

Održan VII Sajam obrazovanja

Da je Sajam obrazovanja dobra prilika za informisanje o obrazovnim profilima, potvrdila je i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

- Verujem da svi oni koji su ovde došli znaju šta će im biti prvo zanimanje na listi želja, odnosno koji bi obrazovni profil voleli da upišu. Volela bih kada bi im ovaj Sajam obrazovanja pomogao da budu sigurni u sebe i u svoju drugu i treću želju, te da se posle ne razočaraju kada budu izašle konačne rang liste upisa - kaže Nataša Aleksić.

Škola domaćin, Tehnička škola „Ivan Sarić“ će i ove godine obrazovati đake na tri područja rada, u oblasti mašinstva i obrade metala, elektrotehnike i saobraćaja. U odnosu na prošlu godinu, biće otvoreno jedno odeljenje više, ukupono petnaest, od kojih devet na srpskom i šest na mađarskom nastavnom jeziku.

- Nudimo široku lepezu obrazovnih profila, koji su savremeni i mogu obezbediti lako zapošljavanje. Pogotovo su interesantni obrazovni profili u oblasti informacionih tehnologija i oni su visoko na listi želja osnovaca. Njihovim željama iz prethodnih godina se i rukovodimo kada pravimo Plan upisa za narednu godinu - kaže Ivan Bajić, direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“.

U okviru Sajma, održan je i okrugli sto na temu "Prelazak iz škole u svet rada", na kome su učestvovali predstavnici školske uprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, Regionalne privredne komore, kompanija i direktori srednjih škola.

Održan VII Sajam obrazovanja

Pravni fakultet promovisao nove studentske stipendije

Među desetak fakulteta i viših škola iz cele Srbije, budućim studentima predstavio se i Fakultet za privredu i pravosuđe, koji je pored programa promovisao i studentske stipendije.

- U Subotici nudimo opšte pravni studijski program. Danas predstavljamo nove studentske stipendije. Ranijih godina smo imali dva programa stipendiranja studenata: program punih stipendija – kompletnih troškova studiranja za sve 4 godine na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, i program stipendija 50 odsto. Sada promovišemo novi program stipendiranja najboljih studenata na Pravnom fakultetu, reči su Srđana Cvijanovića, PR menadžera subotičkog Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, jedinog privatnog fakulteta u Subotici koji ima akreditovano odeljenje, sopstvenu modernu zgradu, opremljenu najsavremenijom opremom i učilima.

Održan VII Sajam obrazovanja

Prednost studiranja na subotičkom Pravnom fakultetu, pored uštede za troškove smeštaja, ishrane i puta, je zaista veliki značaj koji se pridaje praktičnom radu u subotičkim sudovima, tužilaštvu, notarskoj, advokatskoj i privrednoj praksi koja je na raspolaganju budućim subotičkim pravnicima.

Izvor: Subotica.com
VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja VII Sajam obrazovanja
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6854
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.