Komentara: 4
Pregleda: 5965
Foto

Održan stručni skup o strategijskom menadžmentu

17.05.2019. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet u Subotici organizovao je danas internacionalni simpozijum „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu SM 2019“ koji je okupio veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.
Održan stručni skup o strategijskom menadžmentu

Centralna tema ovogodišnjeg skupa, 24. po redu, bila je „Izazovi strategijskog menadžmenta u 21. veku: globalizacija, tranzicija, inovacije, transformacija“.

- Ovo je tradicionalni skup koji je prilika da ugostimo naše kolege i brojne stručnjake iz desetak zemalja. Sa nama su autori radova iz Rusije, Kine, Mađarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije – predočava dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta. – Skup je prvenstveno razmena naših israživačkih i naučnih rezultata koje  ostvarujemo u individualnom i timskom radu, ali i prilika da se ostvari međunarodna mobilnost profesora i autora,  da se uspostave kontakti za buduća partnerstva...

Održan stručni skup o strategijskom menadžmentu

Strategijski menadžment i strategije od početka ovog veka se nalaze pred izazovima i prilikama koje se odnose na tranziciju i transformaciju, kako državnog i sektorskog nivoa, tako i nivoa samih organizacija. Potpuno izmenjeno i kompleksno okruženje predstavlja izazove za istraživače strategija u smislu postavljanja novih koncepata i teorija za njihovo istraživanje, kao i novih metodologija koje se zasnivaju na višenivoskim istraživanjima.

- Predstavljamo rad koji govori o upoređivanju domaćeg menadžmenta ljudskih resursa i  menadžmenta ljuskih resursa u Evropi, tačnije zemalja koje su prošle sličan put kao Srbija poput Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Rumunije... objašnjava učesnik skupa Nemanja Berber, docet na Ekonomskom fakultetu. -  Ekonomski fakultet u Subotici je učesnik „Cranet“ projekta već deset godina i iz njega je nastao veliki broj radova i ogromna baza podataka na osnovu koje  mi možemo da preporučimo našim menadžerima za ljuske resurse u domaćim kompanijama i onim koje rade na tlu Srbije kako da unaprede svoju praksu u upravljalju ljudima, kao jednoj od najznačajnijih aktivnosti menadžmenta u kompanijama.

Održan stručni skup o strategijskom menadžmentu

Izvor: Subotica.com
Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja" Otvaranje 24. naučnog simpozijuma "Strategijski menadžment i sistemi odlučivanja"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5965
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Aleksandar Grubor

stručni skup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.