• Pregleda: 3425

Održan stručni skup o strategijskom menadžmentu

Ekonomski fakultet u Subotici organizovao je danas internacionalni simpozijum „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu SM 2019“ koji je okupio veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.
Održan stručni skup o strategijskom menadžmentu

Centralna tema ovogodišnjeg skupa, 24. po redu, bila je „Izazovi strategijskog menadžmenta u 21. veku: globalizacija, tranzicija, inovacije, transformacija“.

- Ovo je tradicionalni skup koji je prilika da ugostimo naše kolege i brojne stručnjake iz desetak zemalja. Sa nama su autori radova iz Rusije, Kine, Mađarske, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije – predočava dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta. – Skup je prvenstveno razmena naših israživačkih i naučnih rezultata koje  ostvarujemo u individualnom i timskom radu, ali i prilika da se ostvari međunarodna mobilnost profesora i autora,  da se uspostave kontakti za buduća partnerstva...

Strategijski menadžment i strategije od početka ovog veka se nalaze pred izazovima i prilikama koje se odnose na tranziciju i transformaciju, kako državnog i sektorskog nivoa, tako i nivoa samih organizacija. Potpuno izmenjeno i kompleksno okruženje predstavlja izazove za istraživače strategija u smislu postavljanja novih koncepata i teorija za njihovo istraživanje, kao i novih metodologija koje se zasnivaju na višenivoskim istraživanjima.

- Predstavljamo rad koji govori o upoređivanju domaćeg menadžmenta ljudskih resursa i  menadžmenta ljuskih resursa u Evropi, tačnije zemalja koje su prošle sličan put kao Srbija poput Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Rumunije... objašnjava učesnik skupa Nemanja Berber, docet na Ekonomskom fakultetu. -  Ekonomski fakultet u Subotici je učesnik „Cranet“ projekta već deset godina i iz njega je nastao veliki broj radova i ogromna baza podataka na osnovu koje  mi možemo da preporučimo našim menadžerima za ljuske resurse u domaćim kompanijama i onim koje rade na tlu Srbije kako da unaprede svoju praksu u upravljalju ljudima, kao jednoj od najznačajnijih aktivnosti menadžmenta u kompanijama.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
AlwaysUltra Odgovori
""Prošle sličan put kao Srbija''. Umreću od smeha - nikakve sličnosti tu nema , a te zemlje su miljama ispred nas u gotovo svakom pogledu i nisu im obični kokošari nikakvi predavači i strateški menadzeri !!!
Marko
Tako je, reci ti obrazovanim ljudima sa drzavnih fakulteta! Sad ce oni i ljudi iz Evrope i Kine gospodi iz SU da kazu kako treba da rade :) LOL
PSIHOLOSKINJA Odgovori
Palamuđenje.
SNEKS
Jeste li bili?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.