Komentara: 18
Pregleda: 3694

Održan sastanak predstavnika mađarskih partija

18.01.2016. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
U Domu Mađara danas je održan sastanak između čelnika Saveza vojvođanskih Mađara i predstavnika mađarskih partija u Vojvodini čija je tema bila zajednički nastup na predstojećim izborima.
Održan sastanak predstavnika mađarskih partija

Sastanku su prisustvovali Ištvan Pastor, lider SVM sa saradnicima, Bela Čorba predsednik DSVM sa saradnicima i Zoltan Smieško predsednik SMJ. Iako je bio pozvan, nije prisustvovao Aron Čonka, prvi čovek DZVM.

Posle skoro dva sata dogovora, predsednici tri stranke su se složili da će i u narednom periodu nastaviti razgovore koje će mađarsku zajednicu u Vojvodini voditi u siguriniju budućnost, razvoj i napredak.

- Što se tiče predstojećih izbora, učesnici dogovora jednoglasno su se složili da će o zajedničkom učešću na lokalnom niovu odlučivati na osnovu mišljenja mesnih organizacija - kaže se u saopštenju SVM-a. - Na sastanku je prihvaćen načelni stav da će kod daljih internih dogovaranja među Mađarima u Vojvodini polazni osnov biti za saradnju biti vrednosti koje zastupa Evropska narodna partija, odnosno da se ne služe levo-liberalnim ili ekstremističkim stavovima. To znači da je saradnja moguća sa onima koji, sem što uvažavaju srednjoevropske vrednosti – istoriju i kulturu Starog kontinenta, smatraju  važnim i ostvarenje evropskih projekata, u čijem fokusu je uvažavanje nacionalnog interesa.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3694
Povezane teme
svm savez vojvođanskih mađara
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.