Komentara: 18
Pregleda: 4079

Održan sastanak predstavnika mađarskih partija

18.01.2016. u 20:58h
Izvor: Subotica.com
U Domu Mađara danas je održan sastanak između čelnika Saveza vojvođanskih Mađara i predstavnika mađarskih partija u Vojvodini čija je tema bila zajednički nastup na predstojećim izborima.
Održan sastanak predstavnika mađarskih partija

Sastanku su prisustvovali Ištvan Pastor, lider SVM sa saradnicima, Bela Čorba predsednik DSVM sa saradnicima i Zoltan Smieško predsednik SMJ. Iako je bio pozvan, nije prisustvovao Aron Čonka, prvi čovek DZVM.

Posle skoro dva sata dogovora, predsednici tri stranke su se složili da će i u narednom periodu nastaviti razgovore koje će mađarsku zajednicu u Vojvodini voditi u siguriniju budućnost, razvoj i napredak.

Održan sastanak predstavnika mađarskih partija

- Što se tiče predstojećih izbora, učesnici dogovora jednoglasno su se složili da će o zajedničkom učešću na lokalnom niovu odlučivati na osnovu mišljenja mesnih organizacija - kaže se u saopštenju SVM-a. - Na sastanku je prihvaćen načelni stav da će kod daljih internih dogovaranja među Mađarima u Vojvodini polazni osnov biti za saradnju biti vrednosti koje zastupa Evropska narodna partija, odnosno da se ne služe levo-liberalnim ili ekstremističkim stavovima. To znači da je saradnja moguća sa onima koji, sem što uvažavaju srednjoevropske vrednosti – istoriju i kulturu Starog kontinenta, smatraju  važnim i ostvarenje evropskih projekata, u čijem fokusu je uvažavanje nacionalnog interesa.

Izvor: Subotica.com
Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija Sastanak predstavnika mađarskih partija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 4079
Povezane teme

svm

savez vojvođanskih mađara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.