Komentara: 15
Pregleda: 4293

Održan Pomen žrtvama "Oluje"

04.08.2015. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
U Hramu Svetog vaznesenja Gospodnjeg održan je pomen nevino stradalim žrtvama u hrvatskoj vojnoj akciji „Oluja“.
Održan Pomen žrtvama "Oluje"

U znak sećanja na 20 godina od početka akcije „Oluja“, u Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održana promocija knjige Milana Micića „Srpsko dobrovoljačko pitanje u Prvom svetskom ratu“.

U organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, a uz podršku Grada Subotice, u okviru programa posvećenom velikom stradanju Srba sa prostora Hrvatske u vestibilu Gradske kuće predstavljena je i izložba slika Milojka Budimira.

U znak sećanja na početak hrvatske vojne akcije „Oluja“, kada je sa prostora nekadašnje Republike Srpske Krajine proterano oko 200.000 Srba, u Hramu Svetog vaznesenja Gospodnjeg jutros je održan pomen nevino stradalim žrtvama.

U okviru programa 20. godišnjice, u Velikoj većnici Gradske kuće istoričar Milan Micić sinoć je održao predavanje na temu „Srpski dobrovoljci u Prvom svetskom ratu i njihova kolonizacija u Vojvodini“, kojim je predstavio svoje knige „Srpsko dobrovoljačko pitanje u Velikom ratu“ i „Rakija i rane“.

Održan Pomen žrtvama "Oluje"

Program sećanja na 20 tužnih godina za srpski narod, u okviru redovnih programskih aktivnosti organizovao je Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga, uz podršku Grada Subotica.

Prema podacima, utočište na teritoriji Severnobačkog okruga tada je našlo oko 15.000 Srba sa područja bivše Republike Srpske Krajine. Centralna manifestacija programa biće održana sutra u Beogradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4293

Povezane vesti

Povezane teme

crkva vaznesenja gospodnjeg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.