Komentara: 0
Pregleda: 8525
Foto

Održan humanitarni koncert za učenice OŠ "Sečenji Ištvan"

11.07.2017. u 12:13h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je, u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće, održan humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan". Prikupljena novčana pomoć, u iznosu od 133.700 dinara, namenjena je dvema učenicama ove škole, Lori Kolečević i Maji Munćan.
Održan humanitarni koncert za učenice OŠ "Sečenji Ištvan"

Humanitarni koncert, koji je organizovan kako bi se prikupila pomoć učenicama OŠ "Sečenji Ištvan", oboleloj Lori Kolečević i Maji Munćan, čija je porodica izgubila dom u požaru, okupio je veliki broj sugrađana. Velika većnica je sinoć bila ispunjena do poslednjeg mesta, a mnogi su stajali ili sedeli ispred sale.

Direktorka škole, Vesna Vajs, rekla je da, iako orkestar učestvuje na svim školskim priredbama, gradskim i nekim međunarodnim manifestacijama, za ovaj nastup su se posebno pripremali, kao da do sada nikada nisu svirali.

Održan humanitarni koncert za učenice OŠ "Sečenji Ištvan"

- Večeras sakupljamo pomoć za naše učenice i zbog toga smo svi u nekom posebnom raspoloženju. S jedne strane, tu su emocije, svesni smo kakva je nesreća i nevolja u pitanju, a s druge strane, želimo da muzikom, kao što kaže Šekspir, odagnamo sve boli i tugu, i pokušamo da ovih sat i po vremena, učinimo prijatnim i njima, ali i posetiocima. Subotičani su se više puta pokazali kao veliki humanitarci, te se nadam da će i večeras, uprkos vrućini i visokim temperaturama, tako biti - rekla je Vajs, koja je i sama uzela učešće u orkestru.

Na programu, koji je bio sačinjen iz tri dela, bilo su lirske i starogradske pesme, poput "Ej, salaši, na severu Bačke", "Jutros mi je ruža procvetala", ali i legendarni hitovi, kao što su "What a Wonderful World" i "The Man Who Sold The World".

Održan humanitarni koncert za učenice OŠ "Sečenji Ištvan"

Orkestar OŠ "Sečenji Ištvan, sinoć je brojao oko 30 članova, a dirigent i aranžer koncerta, Šandor Tamaš, koji je i nastavnik muzičke kulture u ovoj školi, ispričao je kako je sastav nastao. 

- Pre osam godina, stvorili smo dečiji orkestar i od tada neprestano vežbamo i sviramo, da bismo došli do današnjeg dana, kada ćemo održati jedan javni koncert za publiku u našem gradu. Osim učenika, sakupili su se i njihovi roditelji, bake, deke, nastavnici i prijatelji škole, kako bismo svi zajedno pokazali šta znamo, a aplauz će pokazati koliko smo u tome uspeli - rekao je Tamaš.

Koncert su svojim izvođenjem, upotpunili i specijalni gosti, među kojima su bili Marko i Milica ŽigmanovićKristijana BosnaiTamara Babić, Teodora Tašković i Ružica Inić.

Održan humanitarni koncert za učenice OŠ "Sečenji Ištvan"

Pomoć možete uplatiti i direktno na bankovne račune porodica ove dve devojčice.

Lora Kolečević:
275-0016219158550-12 (DIN)
IBAN: RS 35275001621915855012

275-0016219158551-09 (EUR)
IBAN: RS35275001621915855109

Maja Munćan:
2650000000428095-2 (DIN)
(Nikola Munćan, telefon: 065/6104417)

Izvor: Subotica.com
Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan" Humanitarni koncert orkestra OŠ "Sečenji Ištvan"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8525

Povezana vest

Povezane teme

koncert gradska kuća

humanitarni koncert

velika većnica

osnovna škola sečenji ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.