Komentara: 2
Pregleda: 2946

Održan humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

15.01.2014. u 10:28h > 14:01
Izvor: Subotica.com
Sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće održan tradicionalni humanitarni koncert hora Srpske pravoslavne crkve "Sveti Roman Melod".
Održan humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

Veliki broj posetilaca u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće mogao je da uživa u kvalitetnom programu i kompozicijama duhovne i svetovne muzike.

Ovo je peta godina za redom, kako se organizuje humanitarni koncert. Prema rečima oca Dragana Stokina, ovo je događaj koji nam je ulepšao sivu svakodnevnicu, ali i primer kako treba humano postupati.

Na koncertu su učestvovali najmlađi članovi i podmladak hora "Sveti Roman Melod" kojim rukovodi Isidora Stokin, gosti iz Novog Sada i crkveni hor "Sveti Georgije".

Sav prihod od humanitarne večeri, koji iznosi više od 60.000 dinara, namenjen je donaciji jednom odeljenju Opšte bolnice u Subotici.

Hor "Sveti Roman Melod" - 15 godina postojanja

Hor "Sveti Roman Melod" je počeo sa radom 1999. godine, pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici, a broji oko 30-ak članova, mahom amatera i ljubitelja muzike, u poslednje vreme Hor okuplja u svoje okrilje i sve veći broj profesionalnih muzičara.

Članovi Hora "Sveti Roman Melod" redovno nastupaju na nedeljnim i prazničnim liturgijama, a od osnivanja, do danas, gotovo 15 godina Horom diriguje profesor Dragana Nikolić, predavač u Muzičkoj školi.

Održan humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

Izvor: Subotica.com
Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod" Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2946

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.