Komentara: 3
Pregleda: 4875

Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

14.01.2014. u 17:09h
Izvor: Subotičke novine
Hor "Svetog Roman Melod" iz Subotice svojim radom sve više privlači pažnju u zemlji i u inostranstvu, a među najzapaženijima je bio nedavni nastup tog Hora u Švedskoj. Hor će večeras održati novi humanitarni koncert u Velikoj većnici Gradske kuće. Početak je u 19:30h, a karte mogu da se kupe i večeras pred početak koncerta ispred ulaza u Veliku većnicu
Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

Iako je počeo sa radom 1999. godine, pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici, a broji oko 30-ak članova, mahom amatera i ljubitelja muzike, u poslednje vreme Hor okuplja u svoje okrilje i sve veći broj profesionalnih muzičara. Članovi Hora "Sveti Roman Melod" redovno nastupaju na nedeljnim i prazničnim liturgijama, a od osnivanja, do danas, gotovo 15 godina Horom diriguje profesor Dragana Nikolić, predavač u Muzičkoj školi.

Značajna su učešća Hora i na festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu i tokom godina je osvojio zavidan broj nagrada. Poslednja u nizu je prestižna nagrada “Vojislav Ilić” osvojena na festivalu Horova među freskama 2013. godine.

Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

Ovaj hor je takođe pored učestvovanja na liturgijama i festivalima obišao i većinu manastira Fruške gore, manastire Studenicu, Đurđeve Stupove, Crnu reku i druge, a članovi hora su bili aktivni u školama crkvenog pojanja u Trsteniku, Nišu, Sremskim Karlovcima i Lipovcu.

Humanitarni koncert hora "Sveti Roman Melod"

Pored obilaska naše zemlje, članovi hora su obišli i Rusiju i Mađarsku, a na poziv sveštenika oca Milana Vukašina iz Švedske, u decembru 2013. godine bili su gosti grada Halmštada u Švedskoj, gde su održali Božićni koncert u crkvi Svete Petke. Koncert su ponovili i u gradu Geteburgu.

Rad članova Hora se ne zasniva samo na putovanjima i gostovanjima. Naime, hor "Sveti Roman Melod" je najavio i novogodišnji humanitarni koncert koji će se održati 14.01.2014. godine, u 19 sati i 30 minuta, u Velikoj većnici Gradske kuće. Učestvovaće najmlađi članovi i podmladak hora Sv. Roman Melod, kojim rukovodi Isidora Stokin, gosti iz Novog Sada i crkveni hor Sv. Georgije.

Sav prihod sa koncerta namenjen je opštoj bolnici Subotica. Karta košta 300 dinara i u prodaji je od 8. januara, u knjižari crkve Vaznesenija Gospodnjeg i u knjižari Plato.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4875

Povezana vest

Povezano dešavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.