Komentara: 3
Pregleda: 7562
Foto

Održan Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica

31.03.2021. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
Održan Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica

Policijska uprava u Subotici danas je održala Dan otvorenih vrata kako bi zainteresovanim kandidatima predstavila uslove konkursa za obuku policijskih službenika i odgovorila na sva pitanja budućih polaznika. Među njima je bio i osamnaestogodišnji Nikola Broćilović, učenik Tehničke škole "Ivan Sarić", kojem je san da postane inspektor za narkotike, zbog čega je odlučio da se ove godine prijavi na obuku.

Održan Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica- Deda i tata su bili u policiji, krenuo sam njihovim stopama i želim da budem uspešan na tom putu poput njih. Hteo bih da radim na drogama i da budem inspektor. Polako sam počeo i da se pripremam, učim za test iz srpskog jezika i trčim kako bih stekao kondiciju - kazao je Broćilović.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs 24. marta za upis 1400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će se 42 kandidata stručno osposobiti za obavljanje policijskih poslova u Subotici. Na radnom mestu policajca biće angažovano 5 polaznika, na mestu saobraćajnog policajca 15 polaznika, na mestu graničnog policajca 18 polaznika i na radnom mestu policajca u zajednici 4 polaznika.

Održan Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica- Konkurs traje do 8. aprila, a svi zainteresovani kandidati mogu da se jave u policijsku ispostavu u Subotici radi preuzimanja konkursne dokumentacije. Nakon toga kreće rangiranje prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove i pozivanje u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici radi procesa selekcije, koji se sastoji iz kvalifikacijonih ispita koji su eliminacionog karaktera - objasnio je Dušan Savić, zamenik načelnika Odeljenja policije, ističući da samo oni kandidati koji uspešno prođu sve kvalifikacione ispite mogu da započnu obuku. - Obuka traje 12 meseci, a od toga se tri meseca ide na obuku u Centar, nakon čega kandidati dolaze na dvonedeljnu praksu. Posle se vraćaju na još tri meseca obuke u Centar, zatim ih čeka stručna praksa u trajanju od mesec dana i nakon poslednja tri meseca obuke u Centru, dolaze i započinju pripravnički staž koji traje šest meseci i završavaju polaganjem državnog ispita.

Izvor: Subotica.com
Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 7562

Povezane vesti

Povezane teme

Policijska uprava Subotica

subotička policija

Policija Subotica

dan otvorenih vrata

policijska obuka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.