Komentara: 1
Pregleda: 5835
Foto

Održan 24-časovni ultramaraton na Paliću

19.06.2014. u 15:22h
Za vikend je na Paliću održano Otvoreno prvenstvo Srbije u ultramaratonu. Igor V. Zelić, novi državni prvak, je učestvovao u dvanestočasovnoj trci i i tom prilikom pretrčao ukupno 111 kilometara. U najtežoj disciplini (trka na 24 časa) najbolji su bili Jovica Spajić, član ultramaratonskog kluba "Paligo Palus" i Anita Vajda iz Mađarske.
Održan 24-časovni ultramaraton na Paliću

Palić i ultramaratonski klub "Paligo palus" bili su domaćini prvenstva države u ultramaratonu (6/12/24 časa).

U ponoć između subote i nedelje počela je trka na 100 kilometara i dvanaestočasovni maraton na kojem je učestvovao i Subotičanin Igor Vojnić Zelić, ultramaratonac koji je nedavno uspešno završio Ultrabalaton, trku na 212 km.

Ultramaratonsku trku pomogao je i Grad Subotica, a gradonačelnik Jene Maglai je lično presekao vrpcu i zvanično otvorio trku. Član gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac optrčao je prvi krug i poneo štafetu koju su takmičari na svakih deset kilometara nosili po stazi.

Održan 24-časovni ultramaraton na Paliću

Interesovanje je bilo veliko jer su trkači imali mogućnost da istrče normu za Svetsko prvenstvo što su neki i iskoristili. Oboren je i rekord staze kao i nekolki ličnih i nacionalnih rekorda, što pokazuje da se trka isplatila i da je bila dobro organizovana.

Pobednici najteže discipline, trke na 24 sata su Anita Vajda (Mađarska) koja je pretrčala 406 krugova i ukupno 215 km i u muškoj konkurenciji Jovica Spajić sa pretrčanih 222 km. Igor Vojnić Zelić, zbog nedavnog učešća na Ultrabalatonu odlučio je da trči "samo" na 12 časovnoj trci i tu je pretrčao 111 kilometara i postao novi državni prvak.

Održan 24-časovni ultramaraton na Paliću

Na šestočasovnoj trci u ženskoj konkurenciji pobedila je Anett Német sa pretrčana 64km, u muškoj konkurenciji najbolji je bio Uglješa Nikolić sa skoro 74 pretrčana kilometra. Na 12 časovnoj trci u muškoj konkurenciji najbolji je bio Igor Vojnić Zelić, dok je u ženskoj konkurenciji trijumfovala Bibor Janoši sa pretrčanih 89km, ispred Sandre Mačković sa 82 km.

U najtežoj disciplini na 24 sata, trijumfovala je Anita Vajda sa 215km, ispred Madaraš Puškaš Karoline sa 154 , dok je treća bila Dragana Tabaković sa pretrčanih 110 km. U muškoj konkurenciji prvi je bio Jovica Spajić sa 222km, drugi Vereš Bela sa pretrčanih 221km, dok je treće mesto pripalo Albertu Lukaču sa pretrčanih 205km. U trci na 100km Zoran Marković je stazu prešao za 7 sati i 55 minuta.

Održan 24-časovni ultramaraton na Paliću

24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije) 24-časovni ultramaraton (Otvoreno prvenstvo Srbije)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5835
Povezane teme

ultra maraton

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

igor vojnić zelić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.