Komentara: 37
Pregleda: 11973

Odložena fudbalska utakmica Spartak - Sloboda

22.02.2014. u 13:46h > 14:56
Izvor: Subotica.com
Važna informacija za sve gledaoce koji su planirali da dođu na današnju prvenstvenu utakmicu između Spartaka i Slobode koja je trebala da se igra na Gradskom stadionu od 13:30h. Meč 16. kola JSL se odlaže zbog lošeg stanja terena.
Odložena fudbalska utakmica Spartak - Sloboda

Fudbalska utakmica 16. kola između Spartaka i Slobode koja je trebala biti odigrana danas od 13:30h na Gradskom stadionu u Subotici odložena je zbog lošeg stanja glavnog terena.

Nakon pregleda terena i konstatovanja stanja, delegat utakmice i sudija Dejan Filipović odlučili su da se zbog neregularnih i pre svega nebezbednih uslova za igru današnji meč odloži. Termin za odigravanje će biti utvrđen naknadno.

Mole se građani koji su već uzeli ulaznice da ih sačuvaju jer one će se moći iskoristiti sa sledeću utakmicu Fudbalskog kluba "Spartak".

Odluku o odlaganju donela su zvanična lica u dogovoru sa kapitenima obe ekipe, a ovu informaciju je saopštio delegat Predrag Ratković.

"Po sastavljanju zapisnika glavni sudija meča Dejan Filipović sa ostalim sudijama, u prisustvu kapitena obe ekipe i mene kao delegata obišli smo teren za igru i videli da je isti potopljen usled kiše koja pada dva dana, i konstatovali da nema uslova za normalno odigravanje utakmice. Odluku o nepodobnosti terena kako to propisi predviđaju doneo je glavni sudija utakmice uz prisustvo gore navedenih lica, što je evo i konstatovano pisanim tragom. Sudija, predstavnici obe ekipe na osnovu stanja terena i vremenske prognoze smatraju da se utakmica ne može odigrati ni sutra. O eventualnom odigravanju utakmice u naredna dva-tri dana nije moglo doći do sporazuma, a u ostalom odluku o terminu odigravanja donosi komesar za takmičenje JSL Srbije." - izjavio je Predrag Ratković, delegat današnje utakmice u Subotici.

Svoj komentar je dao i Dejan Filipović, glavni sudija koji je trebao da vodi današnji meč:

"Na 75 minuta pre početka utakmice, i 45min pre početka utakmice izašao sam u prisustvu oba kapitena da ustanovimo da li je teren podoban za igru. Konstatovali smo da nepostoje uslovi za odigravanje utakmice jer je teren velikim delom prekriven vodom. Ovu tešku i nepopularnu odluku sam doneo u cilju zaštite zdravlja igrača i regularnosti takmičenja. Na osnovu stanja terena vremenskih uslova i vremenske prognoze velika je verovatnoća da odigravanje utakmice neće biti moguće ni u roku od naredna 24h." - izjavio je Dejan Filipović, glavni sudija današnjeg meča.

Stanje terena oko 11 časova

Odložena fudbalska utakmica Spartak - Sloboda

Problem je hronične prirode, problem kojeg su verovatno svesni svi koji vode ovaj objekat, na ovaj ili onaj način, a to je da je loša drenaža terena, odnosno da je loše odvođenje i kanalisanje vode koja se nakupi.

Iako kiše nije bilo ovih dana i teren je bio u zadovoljavajućem stanju i regularan za igru, današnja kiša, ne preterano jakog intenziteta, ali koja praktično tokom dosadašnjeg dela dana pada bila je dovoljna da ovaj problem ponovo ispliva na površinu.

Teren je kao što možete da vidite u izuzetno lošem stanju i meč je opravdano odložen.

Odložena fudbalska utakmica Spartak - Sloboda

Video reportaža: SOS kanal / Grozdana Spajić

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 37
Pregleda: 11973

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.