Komentara: 0
Pregleda: 5184

Odličan start hokejaša Spartaka (U12) na prvom turniru Prvenstva Srbije

24.04.2017. u 18:59h
Izvor: Subotica.com
Odličan start hokejaša Spartaka (U12) na prvom turniru Prvenstva Srbije

Prethodnog vikenda je počelo Prvenstvo Srbije za igrače do 12 godina (U12) u inline hokeju, u kojem učestvuju RKU "Beli orlovi" (Beograd), HK "Partizan" (Beograd), HK "Vojvodina" (Novi Sad), HK "NS Stars" (Novi Sad) i HK "Spartak" (Subotica).

Prvenstvo se igra po turnirskom sistemu, tri okupljanja u Beogradu u hali „Crna rupa“ jer jedino tamo postoji specijalna podloga za odigravanje ovog Prvenstva, i na svakom turniru se igra po principu „svako sa svakim“, dok se ukupni plasman određuje na kraju prvenstva, odnosno posle 12 kola i sva tri završena turnira. Utakmice traju po 30 minuta (4 x 7,5 min) i igra se po svim pravilima IIHF (svetska hokejaška federacija) za inline hokej, dok sami igrači nose kompletnu opremu kao i na hokeju na ledu, jedino umesto klizaljki koriste rolere.

Prvo takvo okupljanje je održano u subotu, 22. aprila, a subotički hokejaši su zabeležili tri pobede (protiv Belih orlova 12:1, NS Stars 6:4 i Vojvodine 11:3) i nerešeni susret sa beogradskim Partizanom (2:2). Posle četiri odigrana kola HK Spartak se nalazi na prvom mestu na tabelii. Nastavak takmičenja je 13. maja.

Trener U12 ekipe, Uroš Brestovac, skrenuo je pažnju na činjenicu da je u subotičkoj ekipi samo jedan igrač tzv. „izlazna 12-ka“, odnosno da je ekipa sa severa Bačke među najmlađim ekipama u šampionatu.

- Iako u svetu hokeja postoje podeljena mišljenja o korisnosti i potrebi treniranja i igranja hokeja na rolerima, dugogodišnje sprovođenje dela trebažnih procesa u našem klubu i te kako je pomoglo i olakšalo hokejašima Spartaka da dodatno savladaju veštine ove igre, i uz male korekcije i prilagođavanja u igri i tehnici, pokazalo se kao uspešno, i na klizaljkama, a evo i na rolerima. - rekao je Brestovac

Spartak U12: Konakov Novak, Kuntić David, Rajković Martin, Stantić Sara, Kukaras Luka, Bem Karlo, Pećerić Slaven, Benčić Mihajlo, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna i Temunović Vanja. Trener: Brestovac Uroš.

U predstojeću subotu kreće Prvenstvo Srbije u inline hokeju i za seniore, u kojem će učestvovati ukupno 7 ekipa, među kojima je Spartak. Takmičenje će biti organizovano takođe turnirski (5 turnira) u periodu april – jun 2017.

Da podsetimo, iz prošle sezone Spartak brani treće mesto u šampionatu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5184
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na rolerima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.