Komentara: 0
Pregleda: 3559

Odličan početak basketaša "Ekonomske" na Svetskom prvenstvu

25.06.2018. u 12:38h
Izvor: Subotica.com
Od 23. do 29. juna u Beogradu održava se Svetsko prvenstvo u basketu za srednjoškolce. Srbija ima i mušku i žensku ekipu. Mušku ekipu čine dečaci iz Subotice i juče su imali idealan dan, za savršen početak.
Odličan početak basketaša "Ekonomske" na Svetskom prvenstvu

Za vikend je počelo Svetsko prvenstvo u basketu 3 na 3 za najbolje srednjoškolce. Srbija ima predstavnike u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za medalje će se boriti reprezentacije iz 29 zemalja. Prvenstvo se završava 29. juna. Tehnički organizator je nacionalni Savez za školski sport.

Naši dečaci su voljom žreba u grupi B (Srbija, Kineski Tajpeh, Mađarska, Republika Srpska, Kuvajt, Engleska i Čile), dok su devojke u grupi C (Srbija, Estonija, Irska, Kineski Tajpeh, Litvanija i Čile). Mušku selekciju čine dečaci iz Ekonomske škole "Bosa Miličević" iz Subotice koji su se kroz više nivoa (gradsko, opštinsko, pokrajinsko i republičko) izborili pravo da predstavljaju svoju državu na planetarnoj smotri, koja se sticajem okolnosti održava u prestonici Srbije.

Turnir je u takmičarskom delu počeo u nedelju, naši momci (Jovan Kojić, Njegoš Milović, Dušan Simjanovski i Srđan Kopunović) su imali odličan start, pobedili su u sva tri meča u grupi i to redom: Mađarsku 16:9, KIneski Tajpei 15:12 i Čile 21:7. Danas popodne se sastaju sa vršnjacima iz Kuvajta, Republike Srpske i Engleske. U utorak je slobodan dan kada će gosti Beograda biti u prilici da obiđu kulturne zamenitosti i osete duh Beograda. Nastavak takmičenja je u sredu (11-19 časova), dok će u četvrtak biti mečevi za konačan plasman. Finale će se igrati od 17 časova, a nadamo se da ćemo u njemu imati prilike da gledamo naše nacionalne ekipe.

Ekipu sa klupe predvodi profesor fizičkog vaspitanja ESŠ "Bosa Miličević" i dugogodišnji košarkaški trener Predrag Borilović. Mečevi se igraju na najmodernijim terenima u hali Belexpo na Novom Beogradu, pored hotela "Holidej in". Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3559

Povezana vest

Povezane teme

ekonomska srednja škola

basket

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.