Komentara: 3
Pregleda: 3705

Basketaši "Ekonomske" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

27.06.2018. u 14:41h > 17:32
Izvor: Subotica.com
U prestonici Srbije u toku je Svetsko prvenstvo u basketu za učenike srednjih škola. Srbija još jednom dokazuje epitet svetske velesile. Srbija je posle današnjih eliminacionih mečeva obezbedila četvrtfinale i kod momaka i kod devojaka. Četvrtak je dan za konačan plasman.
Basketaši "Ekonomske" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Mušku ekipu čine momci iz Subotice, učenici ESŠ "Bosa Miličević" (Jovan Kojić, Njegoš Milović, Dušan Simjanovski i Srđan Kopunović). Oni su u prvog dana u svojoj grupi "C" pobedili Mađare, Kineski Tajpei i čile, u ponedeljak je prvo pao Kuvajt, zatim Republiak Srpska, da bi u poslednjem, nebitnom meču grupne faze, Subotičani pod srpskom trobojkom izgubili od Engleske.

Utorak je bio dan predaha za sve selekcije, domaćin je iskoristio da goste Beograda i Srbije provede kroz neke kulturne znamenitosti, među kojima je svakako i Kalemegdanska tvrđava.

Basketaši "Ekonomske" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Sa vršnjacima iz Republike Srpske

U daljem kosturu takmičenja, kao prvoplasirana ekipa, Srbija (M) je u osmini finala igrala meč protiv Brazila i prilično sigurno ga dobila (18:12) za prolaz u četvrtfinale planetarnog šampionata, koje je na programu u četvrtak. Finale će se igrati od 17 časova, a nadamo se da ćemo u njemu imati prilike da gledamo naše nacionalne ekipe.

Ekipu sa klupe predvodi Predrag Borilović, profesor fizičkog vaspitanja ESŠ "Bosa Miličević" i dugogodišnji košarkaški trener. Mečevi se igraju na najmodernijim terenima u hali Belexpo na Novom Beogradu, pored hotela "Holidej in". Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Basketaši "Ekonomske" u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3705

Povezane vesti

Povezane teme

basket

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.