Komentara: 0
Pregleda: 4107
Foto

Odigran humanitarni meč u Bačkoj Topoli za dve porodice

25.05.2021. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
U humanitarnoj fudbalskoj utakmici koja je odigrana juče popodne u Bačkoj Topoli skupljeno je više od 268 hiljada dinara koji su namenjeni za lečenje malog Gavrila Đurđevića i pomoć Estiki Slovak, samohranoj majci četvoro dece.
Odigran humanitarni meč u Bačkoj Topoli za dve porodice

Ono što ovaj humanitarni meč izdvaja od drugih je što su na terenu kod Gimnazije u Bačkoj Topoli snage odmerili veliki fudbalski asovi poput Andrije Kaluđerovića, Duška Tošića, Milana  Jovanovića, Ognjena Koromana, Miloš Krasića, Sava Pavićevića... Njima su se pridružili i drugi fudbaleri koji su ponikli u ovom mestu, te su gledaocima priredili pravi sportski užitak.

Meč je završen rezultatom  3:3, zahvaljujući golovima Andrije Kaluđerovića i Radovana Krivokapića sa jedne strane i Milana Jovanovića i Branka Lazarevića sa druge. Rezultat je, međutim, u ovom meču, bio najmanje važan. Najbitnije je bilo da se pomogne porodicama kojima je najpotrebnije.

Odigran humanitarni meč u Bačkoj Topoli za dve porodice

- Puno mi je srce i srećan sam što sam u životu postigao da se moji prijatelji, ovako velika fudbalska  okupe u Bačkoj Topoli da svi zajedno pomognemo dvema porodicama – kaže Andrija Kaluđerović, pun utisaka posle meča. – Na inicijativu mog prijatelja Gorana Ivaniševića iz restorana „Pukn zoro“ odlučili smo da se okupimo, priredimo jedan pravi fudbalski praznik a ujedno i pomognemo. Ovako nešto se zaista jednom doživi.

Odigran humanitarni meč u Bačkoj Topoli za dve porodice

Milan Lane Jovanović se uvek se rado odaziva na menifestacije za pomoć, tako da nije ni razmišljao kada ga je Kaluđerović pozvao.

- Najmanje što mi sportisti, nekada nečiji fudbalski idoli, možemo je da se odazovemo svakoj humanitarnoj akciji. Veoma sam dirnut prisustvom predivne publike. Uz humanitarni deo veoma je važani  taj socijalni momenat i da smo se posle dužeg vremena okupili na jednom mestu, bivši saigrači, bivši protivnici i pomogli nekome – poručuje Jovanović.

Odigran humanitarni meč u Bačkoj Topoli za dve porodice

Utakmicu je pratila i Etika Slovak, sa svoje četvoro dece, od kojih dvoje mora na lečenje i to od onog najgoreg – karcinoma.

- Jako sam potrešena, pomešana su mi osećanja. Nikada nisam ni od koga tražila, uvek sam se sama borila, ovo je prvi put da mi neko pomogne. Zaista sam dirnuta ovim gestom. Hvala svima od srca - kratko će majka, pokušavajući da sakrije suze.

Odigran humanitarni meč u Bačkoj Topoli za dve porodice

Izvor: Subotica.com
Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala Humanitarna fudbalska utakmica asova srpskog fudbala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4107

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.