Komentara: 1
Pregleda: 2726

Odbojkašice Spartaka savladale TENT (3:1)

18.01.2017. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Posle sedam vezanih poraza "golubice" su zabeležile pobedu i to protiv trećeplasirane ekipe Superlige. Odličan početak godine i nagoveštaj boljih dana u Ženskom odbojkaškom klubu "Spartak".
Odbojkašice Spartaka savladale TENT (3:1)

ŽOK "Spartak" je poslednju pobedu ostvario 28. oktobra, od tada je odigrao sedam mečeva i sve sem duela sa pretposlednjom ekipom lige izgubio prilično ubedljivo, dok je jedino taj susret otišao u pet setova, ali je svejedno izgubljen.

Gost u Subotici sinoć je bio obrenovački TENT, favorit u ovom duelu zbog položaja na tabeli, ali i igara koje su Obrenovčanke pružale tokom prvog dela sezone, u prvih 10 kola. Uzimajući u obzir ta dva faktora Spartaku nisu davane velike šanse, ali ulogu favorita trebalo je dokazati i na terenu.

Dobrom igrom, pre svega u odbrani, ali i pri prijemu, Subotičanke su povele sa 2:0 u setovima, TENT je smanjio u trećem, ali naredni, ispostavilo se odlučujući set, dobile su domaće igračice i time iznenadile trećeplasiranu ekipu Superlige.

Na krilima Jović i Rajlić "golubice" su konačno prekinule crnu seriju koja je potrajala skoro tri meseca, uz tronedeljnu pauzu tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Spartak - TENT 3:1 (25:20, 25:21, 15:25, 25:22)

Spartak: Jović 21 (3as, 3bl). Čičić 1 (1as), Rajlić 19 (4bl), Cvetićanin 7 (2as, 3bl), Marić, Ilić, Vučković 7 (2bl), Prolić, Jegdić, Dabić 5 (1as), Batinić, Živanović 7

U redovima domaće ekipe najefikasnija je bila Jović sa 21 osvojen poen, dva manje je osvojila Rajlić dok su sve ostale igračice bile jednocifrene. Među povređenima i dalje se nalazi Ana Bogdanović, dok Marić, Ilić i Batinić nisu imale minute na ovom meču. Povratnik na čelo stručnog štaba je Radovan Dabić.

- Ova pobeda vredi kao tri, ali normalno da ne znači ništa, tako da je situacija takva da u svakoj sledećoj moramo da damo maksimum i neće ovo biti dovoljno da bi ostvarili ono što želimo, a to je opstanak. - rekao je šef struke Radovan Dabić

Posle 11 odigranih kola Spartak zauzima 7. poziciju na tabeli sa tri pobede i čak 8 poraza. Subotičanke će naredni meč igrati već u subotu, na gostovanju Jedinstvu u Užicu. Protivnik je poslednjeplasirana ekipa lige koja danas igra svoj meč protiv za jednu poziciju bolje ekipe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2726

Povezana vest

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.