Komentara: 1
Pregleda: 2558

Odbojkašice Spartaka poražene i u drugom meču finalne serije

29.04.2015. u 22:20h
Izvor: Subotica.com
Večeras je u Beogradu održana druga utakmica finalne serije plejofa za šampiona Srbije u kojem su se ponovo sastale ekipe Vizure i Spartaka, a u i ovom meču uspešnije su bile Beograđanke. Serija se seli u Suboticu, a titulu će osvojiti ekipa koja prva dođe do 3 pobede.
Odbojkašice Spartaka poražene i u drugom meču finalne serije

Pet prilično neizvesnih setova uz obilje lepih akcija i efektnih poena dostojnih finala viđeno je večeras u maloj sali u kojoj su podršku sa tribina imale obe ekipe. Domaća Vizura iskoristila je maksimalno prednost domaćeg terena i već u nedelju, 2. maja imaće prvu meč loptu u Subotici.

Novobeograđanke su do trijumfa došle posle mnogo uzbuđenja i preokreta. Spartak je bolje počeo meč, u prvom setu u kojem je viđeno mnoštvo preokreta bolje se snašao i uspeo da dođe do startne prednosti – 25:19.

Usledio je odgovor domaće ekipe, koja je bila mnogo bolja u drugom periodu. Spartak je poveo sa 16:11, a potom je samo uvećao prednost – 25:17, za izjednačenje u setovima. I u trećem periodu domaće su bile bolji rival.

Vizura je brzo stekla tri poena viška (8:5), koje je uz manje oscilacije održavala (16:13), sve do konačnih 25:22. Ipak, imala je snage ekipa iz Subotice da uzvrati i da izbori taj-brek.

U četvrtom setu je Spartak, predvođen Jelenom Oluić bio sjajan, vodio je sa 16:12, potom i 21:18, ali je Vizura u završnici uspela da izjednači (23:23). Ipak, domaća ekipa nije imala snage za konačni preokret u ovom setu, Subotičanke su izjednačile – 25:23.

Ono što su propustile u završnici četvrtog, domaće su završile u petom setu. Brzo je Vizura stekla prednost (5:2), a potom je konstantno povećavala sve do konačnih 15:9 za veliko slavlje domaćih igračica.

Vizura - Spartak 3:2 (19:25, 25:18, 25:22, 23:25, 15:9)

Dvorana: SC „Vizura“. Gledalaca: 450.
Trajanje meča: 120 minuta.
Rezultat u seriji: 2:0.

VIZURA: Kocić 1, Martinović, Stepanović (libero), Lozo 15, Savić 13, Aleksić 6, Lazović, Ranković 15, Buša 18, Mirković 7, Ćirović, Dimić (libero). Trener: Slobodan Radivojević.

NIS SPARTAK: Vukoja, Rajlić, Cvetićanin 15, Drpa 17, Sredić 10, Vučković, Antanasijević 4, Medić 5, T. Matić 1, Oluić 17, D. Matić (libero), Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

Svoje viđenje meča je ispričala Spartakova primačica Jelena Olujić:

- "Ovaj meč se značajno razlikuje od prvog s obzirom da smo u ovaj mnogo bolje ušli. Ona pre nje je bila više kao da smo još uvek u utakmici sa Zvezdom, promenili smo taktiku i pristup i to nam je pomoglo da se vratimo, ali imali smo previše padova i grešaka, a uz to i slabiji blok i u tome vidim uzrok poraza. Kada smo uspeli da izjednačimo na 2:2 u setovima činilo se da možemo do preokreta, ali nismo imali snage i koncentracije da to i ostvarimo. Nadamo se da će sledeća biti drugačija, da ćemo je mi dobiti i napraviti preokret kao protiv Crvene zvezde" - zaključila je Olujićeva.

Naredni meč igra se u subotu, 2. maja u Hali sportova sa početkom od 18 časova, a četvrti i peti bi se igrali 5. maja u Subotici u 8. u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2558

Povezane vesti

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.