Komentara: 2
Pregleda: 3533

Odbojkašice Spartaka izgubile prvi meč u finalnoj seriji (3:1)

25.04.2015. u 23:44h
Izvor: Wiener Städtische liga
Plavo-bele iz Subotice nisu uspele da iznenade aktuelnog šampiona Srbije i prvoplasiranu ekipu Super lige pošto su večeras izgubili meč u četiri seta. Naredni meč igra se u sredu, takođe u Beogradu.
Odbojkašice Spartaka izgubile prvi meč u finalnoj seriji (3:1)

Vizura je obezbedila prednost u finalnoj seriji pošto je pred punom dvoranom na Tošinom bunaru savladala Spartak. Golubicama nije pomogao ni veliki preokret u trećem setu kojim su sprečile meč-loptu „ajkulica“.

Reklo bi se, presudile su upravo greške Subotičanki. Servisom je Spartak „napao“ Vizuru a obe ekipe igrale su dobru odbranu. Domaće su uspele da naprave razliku nanizavši šest, naspram tek dva poena gošći (od 9:9 do 17:11).

Servis greškom Marte Drpe, Vizura je stekla prvu set loptu (24:17), a tek treću kontrom je realizovala Bianka Buša. Tri vezana bloka Tanje Sredić bila su dovoljna da „zakuvaju“ drugi period (12:12). Ređali su se dobri potezi ali i greške na obe strane.

Poenom Aleksandre Cvetićanin Spartak je prvi došao do prednosti u završnici (20:19). Ipak, greškom su je izgubili. Maja Savić donela je, a potom i realizovala prvu set loptu.

Od činilo se mirne situacije u četvrtom setu za Vizuru i vođstva od 20:17 period se pretvorio u Spartakov „plen“. Greškama su „ajkulice“ izgubile prednost ali i as servisom Aleksićeve došle do meč-lopte.

Ipak, tada su se razigrale Drpa i Sredićeva. Sredićeva je izblokirala Rankovićevu za set-loptu Subotičanki (25:24) a iskoristila ju je Drpa.

Posle nadigravanja i prednosti od poena na jednoj pa na drugoj strani bokovima i servisima Savićeve Vizura je stekla značajno vođstvo u četvrtom setu (20:14). Ostalo je bila rutina. Ljiljana Ranković realizovala je drugu meč loptu.

Vizura – Spartak 3:1 (25:19, 25:23, 24:26, 25:16)

VIZURA: Lozo 14, Savić 11, Aleksić 12, Ranković 14, Buša 9, Mirković 8, Stepanović (libero), Kocić, Martinović, Lazović, Veselinović, Ćirović. Trener: Slobodan Radivojević.

NIS SPARTAK: Cvetićanin 10, Drpa 20, Sredić 7, Antanasijević 4, Medić 10, T. Matić 7, D. Matić (libero), Oluić, Vukoja, Raljić, Vučković, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

Titulu šampiona Srbije osvojiće ona ekipa koja prva dođe do tri pobede. Naredni meč se igra u sredu, takođe u Beogradu, zatim se serija seli u Suboticu u kojoj če biti odigran minimalno jedan meč.

Izvor: Wiener Städtische liga
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3533

Povezane vesti

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.