Komentara: 6
Pregleda: 3812

Odbojkašice Spartaka (i ove sezone) bez trofeja Kupa Srbije

21.02.2016. u 11:13h
Izvor: Subotica.com
Sa velikim entuzijazmom i samopouzdanjem "golubice" su očekivale meč polufinala protiv branioca titule, ali još jednom su se saplele i propustile priliku da osvoje trofej koji već duži niz godina odmeravaju iz neposredne blizine. Vizura je juče bila bolja i zasluženo danas brani trofej protiv Jedinstva.
Odbojkašice Spartaka (i ove sezone) bez trofeja Kupa Srbije

U proteklih 49 izdanja nacionalnog Kupa čak 10 ekipa je podizalo trofej, a među njima još uvek nije bio subotički Spartak, a neće biti ni posle jubilarnog 50. pošto su "golubice" juče izgubile prvi meč polufinala od Vizure (3:0), koja im se tako revanširala za nedavni poraz na domaćem terenu, u daleko važnijem duelu koji je njima doneo priliku da se bore za odbranu trofeja najmasovijeg takmičenja.

Subotičanke su bolje počele meč, vodile većim delom prvog seta, ali u samoj završnici beograđanke odigravaju kvalitenije i smirenije te dobijaju uvodni set na razliku. U drugom i trećem setu nije bilo veće neizvesnosti, aktuelne šampionke Srbije i osvajačice Kupa su rutinski došle do 25 poena i na iznenađujuče lak način obezbede plasman u finale gde će ih dočekati domaćin turnira - Jedinstvo, koje je sinoć savladalo Crvenu zvezdu rezultatom 3:1.

Vizura - Spartak 3:0 (26:24, 25:15 i 25:18)

Meč u Hali sportova u Staroj Pazovi igran je pred oko 750 gledalca i jtrajao samo 76 minuta. U ekipi Spartak po 11 poena postigle su Sredić i Oluić, po šest su postigli Rajlić i Cvetičanin, Bogdanović je postigla 5, dok je Antanasijević stala na jednom poenu. Kod pobedničke ekipe najefikasnija je bila Lozo sa 19, Ranković je postigla 17, dok je Kocić upisala 13, a to su ujedno bile tri igračice koje su nadigrale Spartak.

Odbojkašice Spartaka (i ove sezone) bez trofeja Kupa Srbije

foto: Odbojkaški savez Srbije

Trener "golubica" Radovan Dabić po završetku meča osvrnuo se kratko na igru njegove ekipe i pokušao da ustanovi razloge poraza.

- "Igrali smo prvi set odlično, sve smo isčitali što su igrali dok smo držali prijem servisa i kontrolisali meč, a kada smo pali u tom elementu oni su jednostavno došli do igre, a najgore za nas je što smo imali jedno ponašanje u setu, pokazali karakter i borbenost, a onda posle gubitka seta u neizvesnoj završnici popustili smo skroz i to je nešto što mi se uopšte nije dopalo. Trebali smo da igramo skroz do kraja, da dobro serviramo kao što znamo umesto da dozvolimo da to oni čine nama." - rezimirao je Dabić i čestitao protivniku na zasluženoj pobedi

Finale jubilarnog 50. Kupa Srbije igra se večeras od 18 časova uz TV prenos na RTS2. Odbojkašice Spartaka sada se vraćaju obavezama u prvenstvu i narednih nekoliko kola pokušaće što bolje da se pripreme pred plejof, najverovatnije ponovo protiv ekipe Vizure pošto će u razigravanje ući sa pozicije broj 4, dok je Vizura trenutno lider Superlige.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3812

Povezana vest

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.