Komentara: 2
Pregleda: 5260
Foto

Odbojkašice Futoga iznenadile Spartak (1:3)

06.11.2016. u 22:12h
Izvor: Subotica.com
"Golubice" nisu imale svoje veče, pobedile su ih srčanije i koncentrisanije Futožanke. Bio je ovo duel ekipa koje imaju različite ambicije u tekućoj sezoni, ali favorit je posrnuo i pred svojom publikom izgubio tri boda.
Odbojkašice Futoga iznenadile Spartak (1:3)

Pred početak meča ponajbolja igračica ekipe sa severa Bačke bloker Tanja Sredić oprostila se od Spartakovog dresa i karijeru će nastaviti u Poljskoj. Predsednik ŽOK "Spartak" Zoran Olajić uručio je buket cveća 26-ogodišnjoj Pančevljanki i poželeo joj sreću u daljoj karijeri.

Odbojkašice Futoga iznenadile Spartak (1:3)

Bolji početak seta imale su gošće koje su povele sa 4:0, Spartak je pokušavao da se vrati u meč ali ekipa Futoga je igrala odličnu odbojku i nije to dozvoljavala. Prelomni momenat prvog seta desio se pri rezultatu 17:12 za gošće kad su "golubice" serijom grešaka omogućili lake poene protivnicama i olako isti izgubile.

Drugi set slična priča, Spartak je nastavio sa lošim prijemom, blok nije funkcionisao, a najočiglednija je bila bezidejnost u napadu. Sve je to išlo na vodenicu gošći koje su bez većih problema došle do 0:2 i najavile senzaciju u Subotici.

Suočene sa porazom odbojkašice Spartaka su se trgnule i konačno pokazale ono što se od njih očekuje. Treći set išao je onim tokom kako je trebalo od početka meča. Mnogo toga u igri "golubica" počelo je da liči na bolje i sasvim zasluženo, gledajući taj period igre, Spartak je smanjio na 1:2.

Odbojkašice Futoga iznenadile Spartak (1:3)

Sudeći po trećem setu činilo se da će Subotičanke ipak staviti stvari na svoje mesto, ali četvrti set je na kraju ušao u uzbudljivu završnicu, i nažalost prve do odlučujućeg poena stigle su gošće, mora se reći apsolutno zasluženo. Bolje otvaranje imale su plavo-bele, ali u nastavku su se ekipe smenjivale, sve do rezultata 19:17 za Spartak, kada nastupa novi pad u igri domaćih i Futožanke zadaju konačan udarac za 1:3 i njihovo veliko slavlje.

Spartak - Futog 1:3 (22:25, 16:25, 25:18, 22:25)

Na konferenciji za medije po završetku meča trener "golubica" Goran Ilić nije mogao da sakrije razočaranje igrom svojim igračica. Priprema utakmice je po njemu kvalitetno urađena, ali izostala je prava reakcija ekipe u samom meču.

- "Čestitam Futogu na zasluženoj pobedi. Upozoravao sam cure poslednjih sedam dana da ovaj meč neće biti lak i da nam one neće dozvoliti da dobijemo utakmicu lagano. Nažalost one me izgleda nisu poslušale. Dobro smo uradili pripremu meča, ali sve ono što smo pripremili danas se nije videlo. Imali smo mnogo više grešaka nego osvojenih poena, naše dve ponajbolje poenterke Jović i Rajlić uopšte nisu odigrale na svom nivou, pa kada se sve sabere možda smo i ovaj jedan set nezasluženo dobili jer igra koju smo prikazali nije za Superligu" - izjavio je Ilić

Svoje viđenje meča iznela je i kapiten domaće ekipe Tanja Sredić.

Odbojkašice Futoga iznenadile Spartak (1:3)

- "Večeras nismo imale svoje veče, tokom čitavog meča nismo uspele da pronađemo svoju igru, bile smo previše nervozne, tek na momente smo prikazali ono što zaista možemo, ali tenzija je preovladavala i nismo uspele da nađemo svoj ritam. Uverena sam da će već u narednom kolu biti mnogo bolje." - rekla je Sredićeva

Tanja je večeras odigrala svoj poslednji meč u ekipi Spartaka, nažalost završen je porazom, ali ona veruje da bolji dani za Spartak tek predstoje.

- "Moja misija u Spartaku se završava, ostavljam ove devojke da završe posao koji smo zajedno započele, verujem u njih, one su mlade i tek treba da se pokažu. Mislim da smo od starta bili potcenjeni kao ekipa i uverena sam da su pred njima tek dobre igre i dobri mečevi." - zaključila je sada već bivši kapiten Spartaka

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog Odbojka (Ž): Spartak- Futog
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5260
Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.