Komentara: 0
Pregleda: 2034

Odbojkaši Spartaka poraženi od Jedinstva (1:3)

16.01.2016. u 22:06h > 17.01.2016. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
U derbiju 11. kola Prve lige za odbojkaše Spartak je na domaćem terenu poražen od lidera prvenstva Jedinstva rezultatom 1:3. U narednom kolu Spartak ponovo dočekuje, ovaj put Mladi radnik iz Požarevca.
Odbojkaši Spartaka poraženi od Jedinstva (1:3)

Posle jednomesečne pauze nastavljeno je prvenstvo u Prvoj ligi, a u prvom ovogodišnjem kolu Spartak je u Subotici  dočekao Jedinstvo iz Stare Pazove, ekipu koja ove sezone ne zna za poraz.

I pored velike želje i htenja Spartak nije uspeo da iznenadi lidera Prve lige koji je još jednom pokazao da igra konstantno, da zasluženo drži vrh tabele i da krupnim koracima grabi ka Superligi, a to je i cilj ekipe sa severa Bačke koja trenutno zauzima treće mesto, šest bodova manje od drugoplasirane ekipe i mesta koje vodi u viši rang.

Domaćin je u početnom setu bio ravnopravan protivnik sve do rezultatata 20-22. Tada je Jovanović vezao dva poena, drugi uz dosta sportske sreće, kada lopta nakon servisa i kontakta sa sajlom pada u polje Spartaka i gosti su stigli do četiri meč lopte. Drugu su iskoristili i poenom iz bloka stigli do 1-0.  

Igrači Spartaka smanjili su broj grešaka u drugom setu i to se ubrzo odrazilo na rezultat. Ekipa Jedinstva jurila je zaostatak od dva ili tri poena, uspela da priđe na minus jedan pri rezultatu 18-17, a šansu za izjednačenje pokvarili su im uspešnim blokom Tumbas i Kecman. Aleksandar Tumbas je odservirao as i vratio svojoj ekipi tri poena prednosti. Stigli su uporni pazovčani do izjednačenja pri rezultatu 21-21 i vratili neizvesnost u završnicu seta.  Bilo je i 23-23, Spartak je preko Dodića prvi stigao do set lopte a u narednom poenu i do izjednačenja nakon što su gosti pogrešili u napadu.

Subotičani su nešto bolje otvorili treći set, napravili dva poena viška i trener Jedinstva je reagovao tajm autom. Spartak nije uspevao da napravi seriju poena ali je na tehničkom tajmu ipak imao minimalnu prednost. I nakon pauze izgledalo je da plavo beli mogu do novog seta. Napravili su plus  tri a onda je jedan dugačak poen pripao gostima koji su od tog trenutka podigli nivo igre. Do prve prednosti stigli su pri rezultatu 19-18, do kraja su je samo uvećali i ponovo poveli u setovima.

Nakon preokreta u prethodnom setu očekivan je bio bolji start gostiju u četvrtom. Suprotno tome, do osetnije prednosti prvi je stigao Spartak, Uroš Kecman je dobro reagovao na mreži i doneo svom timu  tri poena prednosti, rezultat je glasio 8-5. Uporni odbojkaši Jedinstva smanjili su zaostatak na jedan poen već do tehničkog tajma. Sredinom seta igralo se poen za poen, a onda se probudio Jovanović koji je dobrim potezima ponovo doveo Jedinstvo do plus tri, pri rezultatu 17-20. Tu prednost gosti su umeli da sačuvaju i na kraju su zasluženo slavili.

Spartak - Jedinstvo (SP) 1:3 (21:25, 25:23, 21:25, 22:25)

Posle ovog poraza, drugog u nizu, ekipa Igora Žakića je zadržala treću poziciju (7 pobeda i 4 poraza), ali sada je na 7 poena zaostatka za vodećim Jedinstvom. U narednom kolu Spartak još jednom dočekuje, ovaj put Mladi radnik iz Požarevca.

- "Sad smo i faktički ispali iz trke za Superligu, žao mi je zbog toga ali po prikazanoj igri danas, to nismo ni zaslužili...Moramo da se zapitamo, možda je sve ovo prerano za nas, generalno, kao ekipa mi smo mladi i verovatno će nam dobro doći ova godina, ovo kaljenje da pokušamo eventualno sledeće sezone nešto da uradimo. Što se ove utakmice tiče, pogrešili smo svaki put kada je to protivniku trebalo, mislim da je to najkraće rečeno i najveća istina. U situacijaam kada smo trebali da prelomimo to nismno uspeli, neke lopte na mreži, neke kontre koje smo morali da iskoristimo nismo a oni su to znali da iskoriste. Jedinstvo je jedna iskusna ekipa u situacijama kada je trebalo nisu grešili, prebacivali su loptu na našu stranu da se mi sa njom borimo i pokazalo se to kao dobro rešenje sa njihove strane. Sa naše, izgledalo je to prilično mlako i i izuzetno mi je žao zbog toga. Mi smo se pripremali za ovaj meč i taktički i tehnički ali se opet pokazalo da te neke teške utakmice ne možemo da odigramo na vrhunskom nivou. Bilo je tu i par pehova što se povreda tiče i zdravstveni bilten nije bio najbolji ali to svakako nije alibi. Razlog za poraz je što pobedu večeras nismo želeleli više od protivnika." - izjavio je Igor Žakić, trener OK "Spartak"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2034
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.