• Pregleda: 1495

Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VII Memorijala "Josip Marković"

ŽOK "Jedinstvo" nakon ubedljivog nastupa na VII Memorijalu "Josip Marković" podigao je trofej pobednika. "Golubice" su sa jednom pobedom osvojile treće mesto. Superligaška sezona počinje za dve sedmice.
Odbojka (Ž): Jedinstvo pobednik VII Memorijala "Josip Marković"

Memorijal u čast Josipu Markoviću, istaknutom sportskom radniku, održao se u našem gradu sedmu godinu u nizu. Ove godine učestvovali su, pored domaćina ŽOK "Spartak", Crvena zvezda, Partizan i Jedinstvo iz Stare Pazove. Nakon tri odigrana kola i šest mečeva u dva dana,  ekipa sa maksimalnim učinkom bila je Jedinstvo, Crvena zvezda je bila druga, dok su "golubice" sa jednom pobedom bile treće.

U odnosu na prethodnu sezonu sastav Subotičanki se značajno promenio, kao što je i Uprava kluba. Iako je Klub pripreme počeo početkom avgusta, još uvek nije formiram takmičarski tim koji će igrati Superligu i pokušati još jednom da napadne nacionalni Kup. Većinom to su mlade i perspektivne igračice, mahom iz Škole odbojke Spartaka, u kombinaciji sa nekoliko mladih igračica ali koje već iza sebe imaju superligaško iskustvo.

Na ovogodišnjem Memorijalu u čast čika Jose, Spartak je upisao maskimalne poraze od Jedinstva i Crvene zvezde, dok je u poslednjem meču turnira u izuzetno zanimljivom meču savladao Partizan u pet setova.

Rezultati VII Memorijala:

  • 1. kolo, Jedinstvo – Partizan 3:1 / Spartak – Crvena zvezda 0:3
  • 2. kolo, Spartak – Jedinstvo 0:3 / Crvena zvezda – Partizan 3:2.
  • 3. kolo, Crvena zvezda – Jedinstvo 2:3 / Spartak – Partizan 3:2

U konačnom plasmanu Jedinstvo (SP) je bilo prvo sa 3/3, Crvena zvezda sa 2/1, Spartak sa 1/2, dok je Partizan bez pobede, ali sa dva vrlo tesno izgubljena meča.

Po završetku poslednjeg meča turnira uručeni su pehari za prve tri ekipe, odnosno pojedinačne nagrade. Žiri je odlučio da je najbolji smečer turnira Milica Kubura (Partizan), najbolji dizač Emilija Antanasijević (Jedinstvo), najbolji libero Aleksandra Stepanović (Crvena zvezda), a najkorisnija igračica Milena Koprivica (Jedinstvo).

Do početka nove superligaške sezone i duela sa Ubom u Subotici (29. septembar) Spartak će krajem sledeće vikenda još jednom učestvovati na memorijalu "Dragan Šakota", čiji je domaćin ŽOK "Crvena zvezda".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.