• Pregleda: 1569

Odbojka: Sutra počinje VII memorijal "Josip Josa Marković"

Ženski odbojkaški klub "Spartak" i ove godine obeležiće sećanje na Josipa Markovića, istaknutog sportskog radnika, odbojkaškog trenera iz Subotice. Na 7. memorijalu pored Spartaka učestvovaće Crvena zvezda, Partizan i Jedinstvo SP.
Odbojka: Sutra počinje VII memorijal "Josip Josa Marković"

Iz ŽOK „Spartak“ podsećaju da je Marković učinio mnogo na razvoju sporta, pre svega odbojke, u Subotici, ali i na prostorima cele države, te da su ovi tradicionalni turniri prilika da se čuva uspomena na njegov lik i delo. Marković je dobitnik mnogobrojnih priznanja među kojima su: „Zlatna plaketa OSS“, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ za životno delo, nagrada SD „Spartak“, nagrada Grada Subotice i Sportskog saveza Subotice, kao i mnoge druge.

Memorijalni turnir ove godine biće održan u četvrtak i petak (13./14. septembar). Na turniru, pored domaćina, ŽOK „Spartak“, nastupaju ekipe Partizana i Crvene zvezde iz Beograda, te Jedinstva iz Stare Pazove. Ove godine nema Vizure koja je podigla trofej 6. memorijala.

U četvrtak od 17 časova na teren male sale Hale sportova izlaze Partizan i Jedinstvo, dok će od 19 časova svoj meč odigrati Spartak i Crvena zvezda. Narednog dana, u petak, biće odigrane četiri utakmice, čime će se i odrediti pobednik 7. memorijala. Po satnici odigravanja u matine terminu od 9 časova se sastaju Crvena zvezda i Partizan, dok će od 10,30 Spartaku sa druge strane mreže biti Jedinstvo.

U poslepodnevnom delu dana od 16 časova sastaju se Crvena zvezda i Jedinstvo, dok će turnir zatvoriti Spartak i Partizan mečom koji počinje od 17,30 časova. Po okončanju poslednje utakmice biće održana ceremonija svečanog zatvaranja, kao i dodela trofeja najboljim ekipama i pojedincima. 

Ulaz na sve mečeve turnira je besplatan.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.