Komentara: 0
Pregleda: 786

Odbojka: Spartak poražen od Crvene zvezde u Beogradu (3:1)

11.02.2018. u 00:22h
Izvor: Subotica.com
Kao i njihove koleginice veče pre, odbojkaši Spartaka upisali su poraz, ali bez većih posledica, s obzirom da ostaju na trećoj poziciji pred plejof. Subotičani su večeras poraženi od Crvene zvezde sa 3:1.
Odbojka: Spartak poražen od Crvene zvezde u Beogradu (3:1)

Meč koji je trajao minut posle isteka drugog časa igre pripao je domaćoj ekipi Crvene zvezde, koja se tako, na dva kola do kraja ligaškog dela takmičenja uključila u borbu za treće mesto.

Crveno-beli su na početku meča poveli sjajnim servisima Gmitrovića i nakon bloka Mašulovića bilo je 7:4. Subotičani preokreću rezultat u svoju korist 9:11, ali Zvezda serijom od 6:1 ponovo stiče prednost od tri poena. Spartak sa četiri poena u nizu na servis Jungića ponovo preokreće, na šta zvezda odlično reaguje posle tajmauta, uzvraća serijom od 5:1 ponovo dolazi u vođstvo.

Crveno-beli nisu uspevali da probiju blok Spartaka koji je ponovo poveo u samoj završnici. Ipak, crveno-beli sa dva vezana poena Gmitrovića stižu prvi do set lopte. Subotičani izjednačavaju, a potom blokom Kovačevića i sami dolaze do set lopte. Novo izjednačenje donosi Nejić, a onda Pavlović blokom donosi drugu set loptu. Zvezda nije iskoristila ni drugu, a potom ni treću set loptu, ali četvrtu jeste za 29:27.

"Golubovi" su nakon tehničkog tajm auta došli do prednosti od dva, a potom i do vođstva od tri poena 13:16. Pet uzastopnih poena Spartaka donela su vođstvo od 16:22, što su izabranici Igora Žakića vešto uspeli da sačuvaju za poravnanje u setovima.

Na polovini trećeg seta Zvezda je uspela da veže četiri poena za njihovu prednost od 14:11, međutim posle tajmauta Spartak je izjednačio. Crveno-beli vezuju tri poena i ponovo dolaze do prednosti 18:15. Spartak ponovo adekvatno reaguje i dovodi set u egal (20:20). Ipak više sreće, ali znanja imali su domaći koji su na mišiće dobili trećiset, svoj drugi u ovom meču.

U četvrtom setu Beograđani su poveli sa 4:0, činilo se da Spartak gubi korak, međutim daleko je bilo od te priče, "golubovi" su postepeno stizali zaostatak, došli do 9:9, ekipe su se praktično do same zavšrnice smenjivale u vođstvu. Domaća ekipa je imala dve vezane set i meč lopte, ali sa tri greške omogućila je Spartaku da se ponada da će biti petog seta. Ipak, malo sportske sreće za Beograđane napravilo je razliku i u ovom setu, te su crveno-beli zabeležili pobedu od 3:1.

Crvena zvezda - Spartak 3:1 (29:27, 17:25, 25:23, 27:25)

Crvena zvezda: Jevtić (L), Stoković, Gmitrović 23, Mašulović 16, Petrović 2, Nejić 12, Jovanović 1, Dodić 2, N. Pavlović 6, Andonović, D. Pavlović 14. Trener: Dragan Kobiljski.

Spartak: Milović (L), Arsenoski 1, Jungić 27, Veselinović, Eremić 16, Kovačević 13, Rajković, Kecman 15, Tumbas 4. Nisu igrali: Peić (L), Seizović, Sinđelić. Trener: Igor Zakić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 786
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.