Komentara: 0
Pregleda: 3785

Od ponedeljka otvaranje bioskopa i pozorišta

21.08.2020. u 14:59h
Izvor: Subotica.com
Krizni štab je doneo odluku da u ponedeljak budu otvoreni bioskopi i pozorišta. Zamenica direktorka instituta "Batut", Darija Kisić Tepavčević, rekla je za RTS da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom na to da nisu radile duže vreme.
Od ponedeljka otvaranje bioskopa i pozorišta

Doneta je odluka da se od ponedeljka dozvoli održavanje kulturnih dešavanja sa prisustvom publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata u institucijama kulture, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Dozvoljeno je prisustvo publike ili gledalaca, ali njihov broj ne sme da prelazi pet stotina. To znači da ni u bioskopskim i pozorišnim salama, ali ni u većim halama i arenama, ne sme biti više od pet stotina gledalaca.

Kada su u pitanju preventivne mere, Darija Kisić Tepavčević je precizirala će morati da se poštuju sve mere koje važe za zatvorene prostore, odnosno održavanje socijalne distance i nošenje maski. Prodavaće se duplo manje karata nego što je maksimalan kapacitet sala i dodala je da će u svakoj ustanovi postojati redari, ali da se polazi od toga da je svako odgovoran za sopstveno zdravlje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3785

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.