• Pregleda: 3592

Od danas Radio Subotica za 40.000 evra

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je danas javni poziv za privatizaciju 38 medija u Srbiji. Među njima se nalazi i Radio Subotica čija vrednost po proceni ovlašćenog procenitelja iznosi 40.030,32 evra.
Od danas Radio Subotica za 40.000 evra

Privatizacija 47-godišnjeg subotičkog medija, koji je u 100% vlasništvu Grada, izvršiće se prodajom kapitala metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

U Postupku mogu da učestvuju sva domaća i strana fizička i pravna lica, odnosno konzorcijum pravnih ili fizičkih lica koja otkupe konkursnu dokumentaciju, a zatim i depozit u vrednosti od 10% procenjenje vrednosti.

Zainteresovana lica mogu da podnesu prijavu za učešće u Postupku najkasnije do 6. avgusta. Otvaranje prijava biće održano 10. avgusta.

Na 6. vanrednoj sednici Skupštine grada održanoj prošlog petka jednoglasno je doneta odluka o Postupku privatizacije Javnog preduzeća Radio Subotica, koja će se do kraja oktobra sprovesti kroz model prodaje stoprocentnog kapitala, koji po najnovijim procenama iznosi skoro skoro 4,85 miliona dinara.

- Odluka koju je Skupština grada danas donela stvara mogućnosti da Agencija objavi javni poziv za prodaju kapitala Radio Subotice, i u narednih sedam, osam nedelja ćemo saznati da li ima zainteresovanih za investiranje u ovo predzeće – objašnjava Ljubiša Stepanović, direktor Radio Subotice.

- Narodna skuština Republike Srbije na vanrednoj sednici treba da usvoji izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i tako bi se otvorila mogućnost lokalnim samoupravama da do kraja oktobra finasiraju rad medija. Ako ne bude zainteresovanih kupaca, postoji novi korak a to je da radnici dobiju besplatne akcije, ali samo oni koji ih do sada nisu dobili, a njih je u ovom momentu samo dvoje. Onda bi se išlo na treći korak a to je stečaj, jer Zakon o privatizaciji predviđa kao stečajni razlog nepostojanje zainteresovanih investitora, te bi već u u novembru mogli da budemo jedan od predmeta Privrednog suda i da se stečajem i gašenjem radija završi tužna priča o informisanju na loklanom nivou, izjavio je Stepanović

Pored Radio Subotice na prodaju su ponuđeni i Radio Požarevac, Radio-televizija Kruševac, Radio Raška, Ivanjički radio, Radio i televizija Bačka Palanka, Javno preduzeće za informisanje Šumadija iz Aranđelovca, Radio-televizija Šabac, Radio-televizija Kragujevac, RTV Pruga iz Lajkovca, Niška televizija, Reč radnika iz Aleksinca, Radio Medveđa, Radio-televizija Pančevo, Javno radiodifuzno i TV preduzeće Petrovac na Mlavi, Informativni centar Bački Petrovac, Informativni pres centar opštine Vladičin Han, Televiziju Blace, Radio Valjevo, Radio Sečanj, Javno informativno preduzeće Novi put iz Jagodine, BC info iz Bele Crkve, Radio Bačka, Radio-televiziju Brus, Radio i televiziju Trstenik, gradski informativni centar Apolo iz Novog Sada, Radio-televiziju Indija, Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar, novosadski Dnevnik, Televiziju Požega i Radio-televizija Caribrod-Dimitrovgrad, Radio Požega, TV Ljig, Centar za informisanje Kneževac, Radio Šid, Radio-televizija Stara Pazova i Radio Pirot.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
safet Odgovori
I to je previse za propalu radio stanicu koja nije imala nikad nikaki program niti su pustali dobre pesme. Ja bih bolje ulozio repa u nesto drugo...
Sion Odgovori
S obzirom da nemaju svoj prostor u vlasnistvu radija, cena je korektna kada se kupuje samo ime Radio Subotica.
AlwaysUltra Odgovori
safet

Sto se pesama tiche - tu su daleko najbolji i sa najvecim izborom i to je jedino sto je jos dobro iz davnih vremena ostalo na tom radiju !
Milan024 Odgovori
Neka se udruženi i kupe je Stepanovic i novinari, ako uopste veruju u nju !!!
kaja Odgovori
safet
zbog takvih kao ti koji se na svaku vest pose.., bila ona dobra ili ne Subotica tone sve dublje i dublje...
Ghost Odgovori
I sada, kada se i ovo proda, samo cemo cuti istinu u svim medijima narocito ako ih neka stranka finansira.....imamo previse copy\paste novinara....jest da ih ne stiti niko ako pisu ....istinu...
Vesko Odgovori
Ne treba se radovati tuđoj nevolji. Vecina radnika nije nista kriva sto su dosli do ove situacije.
Trebalo bi da gradska vlast nesto preduzme, a ne samo da idu na ruke onom koji poseduje
citavu ulicu.
Objektivan Odgovori
@Vesko

"Ne treba se radovati tuđoj nevolji. Vecina radnika nije nista kriva sto su dosli do ove situacije"

Nažalost, upravo su radnici krivi za svoj status. Pola veka su uživali u sistemu "ne mogu oni mene toliko malo da plate koliko mogu malo da radim". Sve vreme su bili službenici države i ni prstom nisu mrdnuli da svoje stanje poboljšaju. Imali su nekoliko prilika da se na tržištu pozicioniraju ali njih to nije zanimalo. "Alaj volim ovaj režim, plata ide a ja ležim". Konkretno, tamo pola veka vlada ideja "mi možemo i da ne emitujemo, plate ćemo dobiti". Zato i imaju takav program. Uglavnom neslušljiv. Profesionalizma retko kada je bilo. Uglavnom je iskorenjen a kvalitetni najureni. Najveći deo zaposlenih su priučene partokrate koji a radio je svoju gubitničku "uspešnost" u poslovanju uvek krpio novcem iz budžeta. Do 2008. godine u ovom gradu bilo je ukupno 17 radio stanica. Tada su Radio Subotica, Ju eko, Siti radio, Radio Marija i Radio Slavoslovlje po zanimljivosti, slušanosti i uspešnosti bili pri dnu liste. "Zanimljivo" je da su upravo oni preživeli. Tako se radi kada hoćete da uništite jedno društvo. Ostavite u životu medije čiji su vlasnici eksponenti stranih interesa ili domaće neradničke političko-rodbinske partokratije, prevejani u ljigavštini i lopovluku javnog sektora i budžeta. A profesionalizam i kvalitet u funkciji prosperiteta? "Jebo ti to, ne pametuj" kažu oni! Eto vam ga sada!

Ljubiša mi je 2008. godine dok je bio u Subotičkim novinama, na komentar o lošem kvalitetu Radio Subotice, rekao: "oni još žive u komunizmu i samoupravljanju, nisu shvatili da je Berlinski zid pao". Više od godinu dana je prvi čovek tog radija u kom se NIŠTA nije promenilo od vremena kada ga je kritikovao. Znam, znam. Opet čujem..."ne pametuj". Neka to sada kažu "našim stranim prijateljima". Oni su ih stvorili oni ih i gase. A mogli su da žive i dalje samo da znaju kako. Zakoni su čudo naročito njihovo tumačenje. Ali, za to su potrebni ideja, znanje, iskustvo... profesionalizam a toga u partokratiji nema.
Mali Radojica Odgovori
Niko ne pita šta će biti sa radnicima ko god da kupi radio neće zadržati toliki broj zaposlenih već vi ljude proglašavajteite tehnološkim viškom i neka dobiju otpremnine jer posle će biti kasno ostat će i bez posla i para Ljubiša potrudi se oko toga sa vašim sindikalcem se konsultuj i radite u interesu radnika a sa radiom što bude biće.
safet Odgovori
Pohlepni suboticani nikad im nije dosta para! Znate koliko je radio valjevo ce biti proda to??? Za 3600evra, a vama ne valja 40000e, samo na pare mislite nemate obraza
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.