Komentara: 6
Pregleda: 7294

Obrazovni profil likovni tehničar ispunio očekivanja đaka

27.10.2015. u 02:54h
Izvor: RTV Yueco
Od ove školske godine, u Politehničkoj školi, đaci se obrazuju i za obrazovni profil-likovni tehničar. Likovni tehičar je obrazovni profil na području rada Kultura, umetnost i javno informisanje, a podrazumeva razvoj kreativnosti i umetničkih sklonosti đaka. Prva dva meseca školovanja na ovom smeru, ispunila su očekivanja kako đaka, tako i profesora, te je plan da se i naredne godine ponovi upis jednog odeljenja.
Obrazovni profil likovni tehničar ispunio očekivanja đaka

Za obrazovni profil likovni tehničar, u Politehničkoj školi obrazuje se jedno odeljenje đaka. Iako je od početka školske godine, prošlo tek manje od dva meseca, đaci kažu da su prezadovoljni i da je plan rada ispunio njihova očekivanja.

Likovni tehničar je obrazovni profil na području rada Kultura, umetnost i javno informisanje, koji podrazumeva kreativnost i umetničke sklonosti đaka. Kroz praktične zadatke učenici se osposobljavaju za kreiranje radova iz oblasti površinskog i prostornog oblikovanja. Tokom četiri godine, đaci imaju mogućnost da ovladaju celokupnim umetničkim procesom od razvijanja ideje, razrade projekta i skica do realizacije. Diploma likovnog tehničara pruža mogućnost daljeg školovanja na akademijama likovne umetnosti, primenjene umetnosti i industrijskog dizajna.

Ukoliko bude interesovanja među osmacima, plan je da se i naredne godine omogući upis odeljenja za oobrazovni profil likovni tehničar, koji je već decenijama deo školskog programa u umetničkim školama u Novom Sadu, Beogradu i Nišu. Za razliku od prve generacije u Subotici, koja je polagala probni prijemni ispit, naredna generacija imaće mogućnost da sazna sve neophodne informacije i stekne osnovne veštine tokom 6 časova pripreme, koji će tokom školske godine biti održani u Politehničkoj školi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7294

Povezane vesti

Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.