Komentara: 3
Pregleda: 7680

Novi obrazovni profil u Politehničkoj školi - likovni tehničar

27.05.2015. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
Od školske 2015/16. godine Politehnička škola u Subotici otvara novi obrazovni profil - likovni tehničar u području rada kultura, umetnost, javno informisanje.
Novi obrazovni profil u Politehničkoj školi - likovni tehničar

Sadržaj nastavnog programa na ovom smeru omogućuje sticanje teorijskih i praktičnih znanja i veština iz područja vizuelnih umetnosti, ovladavanje likovnim jezikom i tehnikama i razvijanje likovnog identiteta učenika.

Bazu nastavnog programa čine likovne discipline: crtanje, slikanje, vajanje i grafika. One, uz tehničko-tehnološke sadržaje i poznavanje savremenih medija vizuelnog izražavanja, čine zaokruženu celinu obrazovnog procesa iz oblasti likovnih umetnosti.

Kroz praktične, individualne zadatke, učenici se osposobljavaju za kreiranje i izvođenje radova iz oblasti površinskog i prostornog oblikovanja/crtanja, slikanja, tehnika zidnog slikarstva, slikarske tehnologije i konzervacije, vajanja, grafike, fotografije, višemedijske umetnosti,  kroz celovit proces od razvijanja ideje, razrade projekta i skica, do realizacije.

Prijava učenika za polaganje prijemnog ispita je u toku, u sekretarijatu Politehničke škole, Maksima Gorkog 38 od 8 do 14 časova. Prijemni ispit se polaže pre polaganja završnog ispita 5, 6. i 7. juna 2015.od 9 – 12 časova u školskoj radionici Politehničke škole, Matije Gupca 8.

Sve informacije se mogu naći na sajtu škole.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 7680
Povezana vest
Povezane teme
politehnička srednja škola
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.