• Pregleda: 4603

Likovni tehničar - novi smer u Politehničkoj školi

Politehnička škola u narednoj školskoj 2014/2015 godini ima u planu da upiše 318 đaka u 12 odeljenja, na četiri područja rada. Od septembra, učenici će imati mogućnost i da pohađaju novi smer, Likovni tehničar u području rada kultura i javno informisanje, koji će, ukoliko prođu specijalan prjemni ispit moći da upiše 30 učenika na srpskom jeziku. Probni prijemni ispit za osvaj smer biće održan u subotu 29. marta.
Likovni tehničar - novi smer u Politehničkoj školi

Novi smer u Politehničkoj školi, Likovni tehničar omogućiće onima koji ga budu upisali, pored pripreme za dalje fakultetsko obrazovanje, i određene veštine i kompetencije iz likovne umetnosti, kako bi lakše pronašli zaposlenje. Bazu nastavnog programa čine likovne discipline: crtanje, slikanje, vajanje i grafika. Svi oni koji su pre svega talentovani za crtanje, slikanje, vajanje i poseduju druge veštine za školovanje na ovom smeru, moći će da se prijave na probni prijemni ispit koji će biti održan za manje od dve nedelje.

Prema planu upisa, naredne školske godine u ovoj obrazovnoj ustanovi upisaće se 318 učenika u 12 odeljenja u četiri područja rada. U školi ističu da prilikom sastavljanja Plana upisa novih učenika, uvek sagledavaju realne potrebe privrede, želje učenika i njihovih roditelja, ali i da je pored toga nemoguće uslišti svačije želje. Kao zanimanja, kojima se mnogo lakše dolaze do posla smatraju se zanatski smerovi.

Politehnička škola će u narednom periodu započeti aktivnosti u promociji onoga što nude osnovnoškolcima, sutra budućim srednjoškolcima, posetama školama, deljenjem propagandnog materijala, organizovanjem manifestacija Dan Otvorenih vrata, kao i aktivnostima putem sajta. Zainteresovani učenici koji žele da polažu probni prijemni ispit za smer Likovni tehničar, treba da se jave na broj telefona: 663-101 i ili putem maila: .

Izvor: RTV City

povezane teme

7
Čvarkov Odgovori
I ako ne odu na fax,mogu raditi u trafici...realno koliko je sve izvesno i sigurno uu našoj zemlji.
bc Odgovori
I zvanje "Tehnicar cuvanja macaka" zvuci perspektivnije i ozbiljnije od ovog !
Quo vadis suboticko skolstvo ?
sand Odgovori
Još jedan od promašenih smerova u nizu
monte Odgovori
Lepo! Svaka cast!
Cvarkov, taj ko bude upisivao sigurno namerava da ide dalje, sto je sasvim normalno
Petar K. Odgovori
Bravo majstori .. da li je to priprema srednjeg kadra za partijska udomljenja?? Za fabričke novine i to .

Nego da se neko batali zezanja i priupita one fabrike u Malom Bajmoku šta njima treba ..

Tek da objasnim mislim na one fabrike u slobodnoj zoni aka "bescarinskoj zoni" odmah niže od Buvljaka aka "bez-porezne zone"
Milla Odgovori
Pozdravljam ovu novinu, u Subotici je izbor zanimanja veoma mali i nezanimljiv. Trebalo bi mnogo toga promeniti u obrazovanju, uvesti nova, modernija i potrebnija zanimanja i modernizovati stara. E sad, druga je tema gde će se zaposliti nove generacije.
uvek u pravu Odgovori
U Subotici je izbor stvarno mali ali ga niste morali proširivati ni ovim "zanimanjem".Mislim čak i po završetku fakulteta.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.