Komentara: 7
Pregleda: 5332

Likovni tehničar - novi smer u Politehničkoj školi

18.03.2014. u 15:52h
Izvor: RTV City
Politehnička škola u narednoj školskoj 2014/2015 godini ima u planu da upiše 318 đaka u 12 odeljenja, na četiri područja rada. Od septembra, učenici će imati mogućnost i da pohađaju novi smer, Likovni tehničar u području rada kultura i javno informisanje, koji će, ukoliko prođu specijalan prjemni ispit moći da upiše 30 učenika na srpskom jeziku. Probni prijemni ispit za osvaj smer biće održan u subotu 29. marta.
Likovni tehničar - novi smer u Politehničkoj školi

Novi smer u Politehničkoj školi, Likovni tehničar omogućiće onima koji ga budu upisali, pored pripreme za dalje fakultetsko obrazovanje, i određene veštine i kompetencije iz likovne umetnosti, kako bi lakše pronašli zaposlenje. Bazu nastavnog programa čine likovne discipline: crtanje, slikanje, vajanje i grafika. Svi oni koji su pre svega talentovani za crtanje, slikanje, vajanje i poseduju druge veštine za školovanje na ovom smeru, moći će da se prijave na probni prijemni ispit koji će biti održan za manje od dve nedelje.

Prema planu upisa, naredne školske godine u ovoj obrazovnoj ustanovi upisaće se 318 učenika u 12 odeljenja u četiri područja rada. U školi ističu da prilikom sastavljanja Plana upisa novih učenika, uvek sagledavaju realne potrebe privrede, želje učenika i njihovih roditelja, ali i da je pored toga nemoguće uslišti svačije želje. Kao zanimanja, kojima se mnogo lakše dolaze do posla smatraju se zanatski smerovi.

Politehnička škola će u narednom periodu započeti aktivnosti u promociji onoga što nude osnovnoškolcima, sutra budućim srednjoškolcima, posetama školama, deljenjem propagandnog materijala, organizovanjem manifestacija Dan Otvorenih vrata, kao i aktivnostima putem sajta. Zainteresovani učenici koji žele da polažu probni prijemni ispit za smer Likovni tehničar, treba da se jave na broj telefona: 663-101 i ili putem maila: politehn@eunet.rs.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 5332

Povezana vest

Povezane teme

politehnička srednja škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.