Komentara: 0
Pregleda: 3089

Obeležen Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom

21.03.2014. u 18:02h
Izvor: RTV City
Povodom 21. marta, Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama "Zajedno" sa partnerima, organizovalo je danas niz aktivnosti, kako bi i u našem gradu ovaj značajan društveni datum bio obeležen. Dva učenika i korisnika dnevnog boravka osnovne i srednje škole Žarko Zrenjanin danas su u restoranu Mc Donalds učestvovali u društveno korisnim aktivnostima, kako bi dokazali da i osobe sa invaliditetom mogu da budu radno angažovane.
Obeležen Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom

Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom u Subotici se obeležava prvi put. Tanja Molnar i Nikola Marjanović korisnici dnevnog boravka osnovne i srednje škole “Žarko Zrenjanin”, danas su radili u restoranu Mc Donalds, i u društvu zaposlenih i svojih nastavnika pokazali su da, iako su drugačiji od drugih, mogu da budu radno angažovani.

Prema rečima Danijele Andrašić, saradnice Udruženja za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama “Zajedno”, Subotica je grad koji ima potencijal kada je reč o zapošljavanju osoba  sa invaliditetom. Iako je njihovo zapošljavanje danas često i nemoguće, istakla je potrebu za edukacijom poslodavaca kako bi oni prepoznali potrebu i radno angažovali i takve osobe.

U kompaniji Mc Donalds istakli su da oni već dugi niz godina pomažu osobama sa posebnim potrebama te da ih uključujući u različite radne aktivnosti uvode u društveni život zajednice, te da će tu praksu nastaviti i ubuduće. 28. marta biće održan Okrugli sto koji će se baviti problematikom osoba sa Daunovim sindromom na kojem će prisustvovati i predstavnici Pokrajinske vlade. Okrugli sto će biti održan u Plavoj sali Gradske kuće od 11 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 6 dana
Komentara: 0
Pregleda: 3089

Povezana vest

Povezane teme

daunov sindrom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.