Komentara: 0
Pregleda: 2558

Obeležen dan starih

01.10.2012. u 19:06h
Izvor: SuMedija
Danas je na Trgu slobode obeležen 1. oktobar, Dan starih. Iako je padala kiša, ova manifestacija bila je izuzetno posećena, a otvorio ju je dr Atila Čengeri, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalna pitanja i zaštitu životne sredine.
Obeležen dan starih

On je tom prilikom rekao da je Subotica, kao i većina gradova u Srbiji, demografski star grad, jer se broj starih osoba preko 65 godina iz godine u godinu povećava.

- Najbolji primer kako se u vodi briga o starim licima možemo videti na primeru subotičkog Gerontološkog centra, koji je nivo socijalne zaštite i brige o starima podigao na veoma visoki nivo, što dokazuju brojna priznanja koja je ova ustanova dobila ali i sami korisnici kojih je u ovoj ustanovi sve više. Grad će nastaviti da za brigu o starima izdvaja još više sredstava i nivo socijalne zaštite podigne na još veći nivo - rekao je dr Atila Čengeri na otvaranju svečanosti.

Na štandu Karitasa koji je i bio organizator ove akcije, mogle su se naći rukotvorine starih lica Gerontološkog centra ali i drugih ustanova, aktivisti Zavoda za javno zdravlje delili su edukativni materijal posvećen Danu starih lica.

Apoteka Subotica je prikupljala lekove kojima je istekao rok trajanja, a Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je besplatno merenje šećera u krvi, krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi.

Iako podatak o tome koliko u Subotici ima starih lica ( preko 65 godina, odakle i počinje demografsko merenje), nije sa preciznošću poznat, zna se da Subotica spada u red najstarijih gradova u Srbiji.

Izvor: SuMedija
Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih Obeležen Dan starih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2558

Povezana vest

Povezane teme

udruženje penzionera

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.