Komentara: 1
Pregleda: 3191
Foto

Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle

26.02.2018. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Prigodnim programom koji su pripremili korisnici obeležen je Dan boravka za odrasla lica pri Domu za decu sa smetnjama „Kolevka“. Dnevni boravak, koji trenutno pohađa 40 odraslih osoba sa smetnjama, ove godine obeležava 45 godina rada.
Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle

Povodom obeležavanja jubileja, predstavnici likovne grupe "ABC&T"  uručili su danas jedanaest umetničkih dela predstavnicima Dnevnog boravka za odrasla lica.

- Glavni razlog zbog kojeg smo odlučili da doniramo slike je što Peter Feher, korisnik Dnevnog boravka, već četiri godine dolazi kod mene na časove crtanja. Razgovarao sam sa roditeljima o toj ideji da doniramo slike ustanovi i tako smo poklonili radove, od kojih su neki i uramljeni-rekao je Ištvan Terek, koji je na čelu likovne grupe "ABC&T" koja okuplja 25 članova.

Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle

Današnji program samo je jedna od aktivnosti, koje su priređene povodom proslave Dana boravka, 24. februara. U okviru programa, koji je osmišljen sa idejom  da utiče na socijalizaciju korisnika, osobe sa smetnjama su imale priliku da se upoznaju sa zanimanjima po izboru.

- Potrudili smo se da im omogućimo da upoznaju zanimanje koje su odabrali, kroz neposredno učešće. To je bilo jako interesantno, pa smo imali frizere, sportiste, košarkaše a jedna devojka nam je izrazila baš neobičnu želju da vidi kako se snima muzički spot ili film. Sve smo to uradili sa ciljem da njima proširimo životno iskustvo radi bolje socijalizacije i komunikacije. Smatram da smo time doprineli i senzibilizaciji lokalne sredine, da bolje upoznaju osobe sa intelektualnim poteškoćama - objasnila je Danijela Andrašić, vaspitač u Dnevnom boravku za odrasla lica.

Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle

Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle

Dnevni boravak u Banijskoj ulici do pre tri godine funkcionisao je pod okriljem OISŠ “Žarko Zrenjanin“. Prelazak iz obrazovnog sistema u ustanovu socijalne zaštite omogućio je lakši rad ustanove, kao i značajno poboljšanje uslova boravka za korisnike.

- Nadamo se da su sve prepreke, koje su bile vezane za ovu uslugu  prevaziđene, tako da u narednom periodu očekujemo još bolju razvojnu priču ove usluge. Uspeli smo formalne barijere da otklonimo, čime smo uspeli da obezbedimo značajna finansijska sredstva, kako bi uslove i rad podigli na viši nivo. Urađeno je dosta što se tiče materijalnih troškova u vidu saniranja krova, rešavanja sanitarnih čvorova, potpuno su adaptirane i rekonstruisane unutrašnje prostorije, rešena je struja, kao i ograda oko objekta, obezbeđen je kompletno novi nameštaj i sredstva za rad korisnika-rekao je Nenad Kozomora, direktor Doma „Kolevka“ dodajući da se pored poboljšanja uslova u samom objektu vodila briga i o osmišljavanju aktivnosti za korisnike-Obezbedili smo i odlazak na nekoliko ekskurzija i letovanja našim korisnicima. Krajem maja folklorna grupa sa šest članova iz Dnevnog boravka nastupiće na festivalu u Italiji, a u septembru će grupa od 45 korisnika u pratnji roditelja otići na more u Grčku. Nekoliko naših korisnika će i ove godine učestvovati na Specijalnoj olimpijadi.

Izvor: Subotica.com
Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle Obeležen Dan dnevnog boravka za odrasle
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 3191
Povezane teme

kolevka

nenad kozomora

dnevni boravak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.