Komentara: 25
Pregleda: 7837

O višku zaposlenih Skupština grada odlučuje u četvrtak

01.02.2016. u 15:18h
Izvor: Subotica.com
Pred odbornicima Skupštine grada u četvrtak će biti veoma nezahvalan zadatak – da izglasaju otpuštanje više od 150 radnika iz javnog sektora. Po odluci Gradskog veća, maksimalan broj zaposlenih je 2.373, a plate iz budžeta grada trenutno prima oko 2.530 ljudi.
O višku zaposlenih Skupština grada odlučuje u četvrtak

Prema tabeli koja je usvojena može se videti da će i posle racionalizacije najviše zaposlenih biti u PU „Naša radost“ - 455, (čak 64 manje nego što je sada), potom u „Suboticatransu“ - 327, Gradskoj upravi – 322 (oko 20 manje nego sada), „Čistoći i zelenilu“ - 287, „Vodovodu“ - 210...

Kako saznajemo, „seča“ radnika biće i u ostalim javnim preduzećima i to srazmerno broju zaposlenih. U mesnim zajednicama, kao i do sada, biće zaposlen samo jedan čovek, a manje zaposlenih imaće i ZOO vrt na Paliću, Gradska biblioteka i većina drugih ustanova kulture.

Odluku o maksimalnom broju zaposlenih donela je Vlada Srbije 9. decembra prošle godine, a lokalne samouprave imale su rok od 60 dana da naprave plan racionalizacije. Kada gradski parlament usvoji ovu odluku, javna preduzeća i ustanove imaju takođe 60 dana da je primene i smanje broj radnika.

Više detalja na ovu temu nažalost nismo uspeli da saznamo jer iz Grada nisu želeli da daju izjave pre sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak.

Dodatak: Odluka o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru u Subotici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 7837

Povezane vesti

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

racionalizacija radnih mesta

stranačko zapošljavanje

partijsko zapošljavanje

zapošljavanje u javnom sektoru

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.