Komentara: 9
Pregleda: 4111

Sutra 37. sednica Skupštine grada - jedna od tema otpuštanja u javnom sektoru

03.02.2016. u 11:05h
Izvor: Subotica.com
Zasedanje Skupštine grada, 37. po redu u ovom sazivu, zakazano je za sutra sa početkom u 9 časova, a odbornike očekuje relativno kratak dnevni red sastavljen od samo 10 tačaka, ali minimalno jedna od njih će zasigurno biti zanimljiva široj javnosti...
Sutra 37. sednica Skupštine grada - jedna od tema otpuštanja u javnom sektoru

Na dnevnom redu sutrašnje skupštine, kao jedna od najvažnijih tačaka, je i finalno utvrđivanje viškova zaposlenih (u javnom sektoru) koji su u stalnom radnom odnosu, a Skupštini je predloženo da se broj stalno zaposlenih smanji sa sadašnjih 2.554 na 2.373 odnosno da se 181 radnik u javnom sektoru proglasi viškom.

Gradsko veće je na jučerašnjoj sednici, između ostalog, izvršilo određene korekcije na dokumentu koji upućen Skupštini na usvajanje, a koji se tiče zapošljavanja, odnosno racionalizacije u javnom sektoru.  Amandman na istu tačku dnevnog reda su podeli odbornici Demokratske stranke koji su tražili da se iz ove racionalizacije izuzmu ustanove socijalne zaštite, što je po njihovim rečima 103 zaposlena, čime smatraju da bi se ugrozila pomoć i usluge mnogim korisnicima socijalnih usluga. Demokrate tvrde da bi se usvajanjem ovog amandmana sprečilo da Grad u potpunosti ukine socijalnu zaštitu za najugroženije kategorije stanovništva, što bi kako kažu imalo nesagledive posledice.

Na dnevnom redu naći će se i donošenje Odluke o izradi Izmene Plana detaljne regulacije za delove prostora MZ "Zorka" i MZ "Dudova šuma" (između ulica dr. Ferenca Bodrogvarija, železničke pruge Subotica - Budimpešta, ulice Kosovske, železničke pruge Subotica - Sombor i ulice Proleterskih brigada) u Subotic.

Skupština će odlučivati i o spratnosti objekata u postupku legalizacije odnosno legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, a trebala bi biti usvojena i izmena propisa o načinu plaćanja centralnog grejanja.

Prenos redovne sednice Skupštine grada, prve u 2016. godini, možete da pratite sutra od 9 časova putem našeg sajta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4111

Povezane vesti

Povezane teme

sednica skupštine grada

skupštinsko zasedanje

stranačko zapošljavanje

partijsko zapošljavanje

zapošljavanje u javnom sektoru

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.