Komentara: 38
Pregleda: 5234

SNS: Racionalizacijom neće biti ugrožena oblast socijalne zaštite

03.02.2016. u 15:41h
Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke Subotica prenosimo u nastavku u celosti.
SNS: Racionalizacijom neće biti ugrožena oblast socijalne zaštite

Reagujući na navode medija a vezano za dnevni red sutrašnje Skupštine i utvrđivanje viškova zaposlenih u javnom sektoru, SNS želi da ukaže na činjenice koje se iz navoda medija ne vide, a zapravo oslikavaju realno i činjenično stanje.

Naime, Gradsko veće jeste korigovalo dokument koji je upućen Skupštini na usvajanje ali ne na osnovu amandmana Demokratske stranke koji je, uzgred, odbačen kao nepotpun i samim tim ni na koji način nije uticao na izmenjenu Odluku Gradskog veća, već na osnovu amandmana koji je podnelo samo Gradsko veće a na inicijativu Radne grupe formirane da na nivou lokalne samouprave razmotri maksimalni broj zaposlenih u javnom sektoru. Upravo je Radna grupa, konsultujući se sa predstavnicima Vlade Republike Srbije, a rukovodeći se činjenicom da oblast socijalne zaštite ne može biti glavni predmet racionalizacije, pre nego što je DS i uputila amandman, uputila svoj korigovan predlog koji se bazira na stavu da pomoć i usluge korisnicima socijalnih usluga ne smeju biti ugrožene i da ugrožene kategorije stanovništva ne smeju da osete teret racionalizacije.

Izvor: GrO Srpska napredna stranka (SNS)
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 38
Pregleda: 5234

Povezane vesti

Povezane teme

srpska napredna stranka

racionalizacija radnih mesta

zapošljavanje u javnom sektoru

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.