Komentara: 29
Pregleda: 4542

DSHV: Hoće li cenu racionalizacije u Subotici platiti Hrvati?

03.02.2016. u 15:30h
Izvor: Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
Saopštenje Gradskog odbora Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini koje je potpisao njegov predsednik Ivan Ušumović prenosimo u celosti.
DSHV: Hoće li cenu racionalizacije u Subotici platiti Hrvati?

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, nakon objave Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u javnom sektoru, želi ukazati na to da je ona u Subotici donesena trapavo, ishitreno i bez ozbiljnih analiza i planova. Racionalizacija zaposlenih u javnom sektoru je neminovan, hitan i kratkoročan prioritet Vlade Srbije, protiv čega DSHV nema ništa protiv, jer se njome želi racionalizovati broj i vrsta poslova te smanjiti broj zaposlenih. Osim što bi trebala postati predmetom stalnih nastojanja u javnom sektoru, navedena svrha racionalizacije zahteva daleko veću ozbiljnost u pripremi i realizaciji od onoga što je učinjeno u Subotici.

U tom smislu, slobodni smo izraziti strah da pomenuta Odluka predstavlja odraz sile pojedinih političkih partija i da je donesena radi namirivanja usko stranačkih interesa, pa čak i nacionalno sebičnih ciljeva, što kod Hrvata u Subotici izaziva strah koji će, kako sada stvari stoje, u najvećem broju ostati bez zaposlenja.

Ističemo kako politički predstavnici Hrvata u gradskoj upravi – DSHV u Subotici nisu ni na koji način zastupljeni u Radnoj grupi niti im je bio omogućen bilo kakav uticaj na rad, sudelovanje u konsultacijama i u donošenju Odluke nakon imenovanja Radne grupe. Stoga opravdano iskazujemo sumnju u njenu etnosenzitivnu ispravnost. Tim pre, jer je 3 dana nakon donošenja već dobila i svoje izmene, nasuprot političkih interesa dve vodeće stranke.

Izvor: Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 4542

Povezana vest

Povezane teme

demokratski savez hrvata u vojvodini

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.