• Pregleda: 11836

Novorođeno mladunče lava je ženka i čeka ime

Posle gotovo decenije bez prinove u kraljevskoj porodici u Zoo vrtu na Paliću, lavica Džamila donela je na svet početkom oktobra mladunče lava, koje je veoma pažljivo i brižljivo čuvala tako da mu nije bilo moguće odmah utvrditi pol. Ipak, timaritelj i veterinar uspeli su da otkriju da je rođena ženka.
Foto: RTS
Novorođeno mladunče lava je ženka i čeka ime

Prema rečima Vesne Davidović, portparolke Zoološkog vrta Palić, veterinar i timaritelj koji su zaduženi za reon lavova, iskoristili su trenutak kada se majka na kratko odvojila od mladunčeta i utvrdili da je novi član kraljevske porodice ženskog pola. Kako ističe, svi su veoma srećni i uzbuđeni zbog toga što je rođena lavica, jer će biti u mogućnosti da je zadrže i na taj način podmlade postojeći čopor.

Nastojaćemo da ona u jednom trenutku zameni lavice u procesu reprodukcije, koje su trenutno starosti oko 16 godina, tako da je velika verovatnoća da će budućoj generaciji lavića upravo ona biti majka - kaže Davidović.

Kako tek rođena lavica još uvek nema ime, iz Palićkog Zoo vrta odlučili su da u odabir imena uključe sugrađane, tako što su im omogućili da svoje predloge pošalju na mejl ili napišu u komentaru na objavi njihove Fejsbuk stranice.

- Ljudi su se veoma lepo odazvali našem pozivu i do sada smo dobili mnogo kreativnih predloga. Neki od njih predložili su da se zove Slavica, kao lavica iz Subotice, zatim Supali, kao spoj Subotice i Palića, potom Leona, Simba, Kiara i mnoga druga imena. Predloge ćemo prikupljati do 1. novembra, kada ćemo izdvojiti pet najzanimljivih koje ćemo ponovo staviti na glasanje, a ime koje bude dobilo najviše glasova nosiće naša mala lavica - objasnila je portparolka Zoološkog vrta Palić.

Povodom rođenja lavice, Zoo vrt je otvorio i likovni konkurs na temu "Mladunče lava", na kojem mogu da učestvuju svi zainteresovani, bez obzira na starosnu granicu. Svoje radove mogu poslati poštom na adresu Zoo vrt, Krfska 4, 24413 Palić ili elektronski na mejl do 5. decembra, kada će najbolji od njih biti nagrađeni.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

26
Овца за шишање Odgovori
Да је мушко, па да га назовемо Ана!
Opalac
Grozno, bezobrazno i nadasve primitivno.
Овца за шишање
Опалааац, а штооо, ако неко сам себе тако декларише?!
Ri Odgovori
Lavica Slavica bi bilo bas genijalno da ne kazem carski
Nadja Odgovori
Treba da se zove Naki. Jako je slatka. Glasajte za mene!
Какво име да јој дам Odgovori
Палићанка
Trol Odgovori
Treba da se zove Aria za što je to hebrejsko ime za lavicu
SW Odgovori
Labanka je pravo ime u pravo vreme.
1.9 TDI
Moze i Psiholoskinja da bude.
Robert Odgovori
" HARET "
736393 Odgovori
Cilika da se zove
Stojan Odgovori
Miloradinka
absint Odgovori
Izgleda mi kao Klementina, baš joj slatko stoji to ime
realan Odgovori
Da se zove, da se zove . . . Jorgovanka.
Smiljanic Lola Odgovori
Treba da se zove "Muutava Zdravka"!
Istina Odgovori
Nek se zove Kjara
DUX
STANIJA
Mirko Cemeš Odgovori
BORO
restoranedensubotica@gmail.com Odgovori
Donatella
Ovi Odgovori
Da se zove Lisa Ann
NelleSu Odgovori
Linda
istina Odgovori
nacika naca
marko Odgovori
kobra
Nina Odgovori
Stefanija❤️
DUX Odgovori
Ako se majka zove Dzemaila onda nema sta da se glasa mladunce mora biti MUAMERA ili nesto slicno .
Zdenka Restak Odgovori
Slavica najlepse pristaje! Lavica -Slavica
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.