• Pregleda: 4404

Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Aleksandar Vulin, prisustvovao je podeli novogodišnjih paketića deci sa smetnjama u razvoju, koja su smeštena u Domu “Kolevka”. Paketiće za 200 mališana je obezbedila  kompanija “Mercator S”.
Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

Ministar Aleksandar Vulin se zahvalio kompaniji “Merkator S” zbog društveno odgovornog ponašanja, u okviru kojeg je obezbeđeno preko 2700 novogodišnji paketića za decu iz sistema socijalne zaštite.

“To puno znači, jer ovoj deci  možete da pokažete da se o njima brine, da je  društvu  stalo do njih. Svako dete ima iste radosti i potrebu za srećom”, naglasio je Vulin “Mercator S” daje dobar primer i ostalim biznisima da deo svog profita, podele sa zajednicom gde je taj profit nastao i da zaista pomognu deci, kojoj je ta pomoć neophodna”

Zamenik generalnog direktora kompanije “Merkator S”, Srđan Brać, je  istakao da će paketićima obradovati ukupno 5.200 mališana.

“Uz podršku Ministarstva za rad, danas ćemo posetiti 22 ustanove u kojima su smeštena deca.  Sledeće nedelje Mercator karavan će posetiti decu u hraniteljskim porodicama”, najavio je Brać.

Na paketićima, ali i sredstvima u iznosu od oko 10 miliona dinara, koje je ovoj ustanovi u poslednje dve godine dodelilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja zahvalio se direktor Doma za decu sa smetnjama “Kolevka”, Nenad Kozomora.

“Naravno da svaka donacija nama puno znači, jer rasterećuje naše svakodnevne  obaveze i na taj način dolazimo do sredstava, koja možemo da usmerimo u poboljšanje kvaliteta uslova u kojima borave deca. Sredstava u iznosu od 10 miliona, koje je obezbedilo Ministarstvo za rad u poslednje dve godine, uložićemo u završetak opremanja kuhinje i  vešeraja. Takođe, do sredine januara biće završena izgradnja lifta, čime će biti omogućeno da oko 35 nepokretne  dece, koja borave na spratu,  izađu napolje i ugledaju svetlost dana”, istakao je Kozomora.

Ministar Vulin se osvrnuo i na sredstva predviđena budžetom za 2016., kada su u pitanju socijalna davanja.

“ Mi smo zadovoljni. Budžet je u dinar isti kao i prošle godine. I sada imamo 95 milijardi dinara. To je dovoljno za ono što smo hteli, naravno uvek je potrebno više, ali smo pokazali da možemo i da uštedimo, bez da smo dirnuli i jedno pravo našim korisnicima. U ustanove socijalne zaštite, u godinama štednje, uložili smo preko 700 miliona dinara, dok je nivo ulaganja tokom 2012.  i  2013. bio 418 miliona dinara. Dakle, nastavićemo da ulažemo u socijalnu zaštitu ”, naglasio je Vulin.

Jedan od prioriteta Ministarstva za rad,  zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja biće privođenje kraju procesa licenciranja svih ustanova, kako bi kvalitet usluga na celoj teritoriji Srbije bio isti. Posebna sredstva odvojena su za usluge u zajednici, čime će biti podržan rad dnevnih boravaka i  rad sa decom sa smetnjama u razvoju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Universal Pictures Odgovori
Lepo
timberland Odgovori
Drago mi je zbog te dece,samo je problem sto je politika umesana u ovo...glasovi trebaju njima,to su ljudi bez obraza!!! Da li ti zaposleni u toj kolevci imaju plate ili platice,da li imaju stalno zaposljenje,ako nisu u stranci? Glavna kampanja vam je bila "NEMA STRANACKOG ZAPOSLJAVANJA" a gde god da zakucas na vrata,pitaju vas jel ste u SNS~u ?!?! Sramite se
Ministar prisustvuje Odgovori
Lepo, Merkator je obezbedio paketice
Nadam se da ce ministar Vulin i potruditi se malo vise
pa zapeti I raditi ,pa da toj istoj deci iz kolevke a i drugoj deci
omoguci dobra radna mesta kada odrastu.
Ne placamo ga debele pare i ni je ministar da samo prisustvuje i posmatra
nego da zavrne rukave i uradi nesto.
Valjda to i sam zna , mada za sada samo prisustvuje na otvaranju objekata ,prisustvuje na podeli paketica, posecuje izbeglice u makedoniji pa kad radi ? Siroma :)
Oko sokolovo Odgovori
Ministar Vulin deli novogodišnje paketiće deci sa smetnjama u razvoju. Koliko nam dobro ide i kakav nam je "razvoj" nadam se da ih je dodelio i premijeru, ministrima, državnim sekretarima, direktorima, načelnicima... i ostaloj partiokratiji. Jedan formacijski svakako sleduje i Ministru Deda Mrazu Vulinu.
pipilipi Odgovori
@timberland
Platice, dobro receno. njnize plate u Subotici, sramota za jednu drzavnu firmu. Platica od 20 000din. Sramota
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.