Komentara: 5
Pregleda: 5432

Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

13.12.2015. u 22:07h
Izvor: Subotica.com
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Aleksandar Vulin, prisustvovao je podeli novogodišnjih paketića deci sa smetnjama u razvoju, koja su smeštena u Domu “Kolevka”. Paketiće za 200 mališana je obezbedila  kompanija “Mercator S”.
Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

Ministar Aleksandar Vulin se zahvalio kompaniji “Merkator S” zbog društveno odgovornog ponašanja, u okviru kojeg je obezbeđeno preko 2700 novogodišnji paketića za decu iz sistema socijalne zaštite.

“To puno znači, jer ovoj deci  možete da pokažete da se o njima brine, da je  društvu  stalo do njih. Svako dete ima iste radosti i potrebu za srećom”, naglasio je Vulin “Mercator S” daje dobar primer i ostalim biznisima da deo svog profita, podele sa zajednicom gde je taj profit nastao i da zaista pomognu deci, kojoj je ta pomoć neophodna”

Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

Zamenik generalnog direktora kompanije “Merkator S”, Srđan Brać, je  istakao da će paketićima obradovati ukupno 5.200 mališana.

“Uz podršku Ministarstva za rad, danas ćemo posetiti 22 ustanove u kojima su smeštena deca.  Sledeće nedelje Mercator karavan će posetiti decu u hraniteljskim porodicama”, najavio je Brać.

Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

Na paketićima, ali i sredstvima u iznosu od oko 10 miliona dinara, koje je ovoj ustanovi u poslednje dve godine dodelilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja zahvalio se direktor Doma za decu sa smetnjama “Kolevka”, Nenad Kozomora.

“Naravno da svaka donacija nama puno znači, jer rasterećuje naše svakodnevne  obaveze i na taj način dolazimo do sredstava, koja možemo da usmerimo u poboljšanje kvaliteta uslova u kojima borave deca. Sredstava u iznosu od 10 miliona, koje je obezbedilo Ministarstvo za rad u poslednje dve godine, uložićemo u završetak opremanja kuhinje i  vešeraja. Takođe, do sredine januara biće završena izgradnja lifta, čime će biti omogućeno da oko 35 nepokretne  dece, koja borave na spratu,  izađu napolje i ugledaju svetlost dana”, istakao je Kozomora.

Ministar Vulin se osvrnuo i na sredstva predviđena budžetom za 2016., kada su u pitanju socijalna davanja.

“ Mi smo zadovoljni. Budžet je u dinar isti kao i prošle godine. I sada imamo 95 milijardi dinara. To je dovoljno za ono što smo hteli, naravno uvek je potrebno više, ali smo pokazali da možemo i da uštedimo, bez da smo dirnuli i jedno pravo našim korisnicima. U ustanove socijalne zaštite, u godinama štednje, uložili smo preko 700 miliona dinara, dok je nivo ulaganja tokom 2012.  i  2013. bio 418 miliona dinara. Dakle, nastavićemo da ulažemo u socijalnu zaštitu ”, naglasio je Vulin.

Novogodišnji paketići za decu iz "Kolevke"

Jedan od prioriteta Ministarstva za rad,  zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja biće privođenje kraju procesa licenciranja svih ustanova, kako bi kvalitet usluga na celoj teritoriji Srbije bio isti. Posebna sredstva odvojena su za usluge u zajednici, čime će biti podržan rad dnevnih boravaka i  rad sa decom sa smetnjama u razvoju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5432
Povezane teme

kolevka

aleksandar vulin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.