Komentara: 0
Pregleda: 3473

Novo postrojenje Elektrovojvodine

25.06.2012. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Novo postrojenje Elektrovojvodine

Elektrovojvodina - elektrodistribucija Subotica pustila je u rad novo razvodno postrojenje namenjeno boljem snabdevanju strujom potrošača u Aleksandrovu, kao i fabrika u privrednoj zoni Mali Bajmok. Kako je istaknuto, ova investicija je samo deo aktivnosti koje će ovo preduzeće sprovoditi u toku 2012. godine na teritoriji Vojvodine. Novo razvodno postrojenje puteno je u rad u znaku proslave 54 godine postojanja i rada Elektrovojvodine.

Potrošači električne energije u južnom delu Subotice i privredni kapaciteti u zoni Mali Bajmok imaće u budućnosti mnogo stabilnije snabdevanje električnom energijom. Predstavnici Elekrtrovojvodine pustili su u rad novo 20-kilovoltno razvodno postrojenje “Pačirski put”. Vrednost postrojenja “Pačirski put” je 14,5 miliona dinara. Građevinske radove izvelo je preduzeće “Javornik”, a montirana je najsavremenija oprema marke “Simens”.

Ova investicija je deo plana Elekrtrovojvodine da u ovoj godini uloži milijardu i osamsto pedeset miliona dinara u modernizaciju mreže i postrojenja, dok će u održavanje biti uloženo milijardu i 550 miliona dinara sopstvenih sredstava. Među tim investicijama je i rekonstrukcija zaštitno-upravljačke opreme u trafostanici “Subotica IV”. Pored navedenog, Elektrovojvodina će uložiti i 500 miliona dinara u modernizaciju poslovanja.

Ovo razvodno postrojenje pušteno je u red povodom jubileja Elektrovojvodine – 54 godine postojanja i rada.

Novo postrojenje Elektrovojvodine

Novo postrojenje Elektrovojvodine

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3473
Povezane teme

elektrovojvodina subotica

elektrodistribucija

elektrodistribucija subotica

trafo stanica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.