• Pregleda: 2607

Novim Javnim radovima posao dobija 35 nezaposlenih lica

Novim Javnim radovima posao dobija 35 nezaposlenih lica

Trideset i pet nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošpljavanje biće zaposleno na preriod od pola godine zahvaljujući javnim radovima u aranžmanu Sekretarijata za zapošljavanje AP Vojvodine i grada Subotice. Ukupna vrednost radova je sedam miliona i četiri stotine šezdeset hiljada dinara.

Predstavnici devet subotičkih preduzeća danas su potpisali ugovor sa gradom o sprovođenju javnih radova u narednih šest meseci. Ovim projektom će biti zaposleno 35 lica na raznim poslovima.
 
Ukupna vrednost Javnih radova je 7 miliona 460 hiljada dinara, od čega je grad obezbedio 3 miliona 460 hiljda dinara iz budžeta, a Pokrajinski sekretarijat za zapošljavanje 4 miliona.
 
Javni radovi će se sprovoditi na teritoriji grada Subotice, a sredstva koja su izdvojena iz gradskog budžeta će sukcesivno biti isplaćivana poslodavcima u narednih 6 meseci, koliko radovi traju.
Izvor: RTV Yueco

povezane teme

3
PITANJE Odgovori
I ko ima tačno sve korist od ovoga?
Koja preduzeća su zaposlila koje radnike, na kojim poslovima?
statističar Odgovori
7460000 : 35 = 212 457 : 6 = 35 4o9 , poslodavac će za svakog radnika mesečno dobiti 35 hiljada i 409 dinara , blago poslodavcima imat će besplatnu radnu snagu 6 meseci , stvarno smo fenomeni u glupostima.
ja Odgovori
JR su pravljeni za javna preduzeca:)
firma dobija dzaba radnu snagu,i jos toliko da ih uposli,tj. da uloze u firmu...a radnici maximalno ih iskoriscavaju tih 6 meseci,dajuci ima sve poslove sta se njima ne radi...cula,videla..i kad prodje 3 ili 6 meseci,na ulicu i cekaj srecu ili nove JR...a drzava samo pravi statistiku,zaposljeno toliko i toliko..(na odredjeno nazalost)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.