Komentara: 0
Pregleda: 1729

Novi projekat saradnje privrednika u Subotici

19.06.2012. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Privredna komora Srbije, u saradnji sa još četiri Regionalne privrede komore među kojima je i subotička, počinje realizaciju projekta PLATO Srbija 2, koji podrazumeva učešće u evropskoj mreži za razvoj i medjusobnu saradnju malih i srednjih privrednih društava.
Novi projekat saradnje privrednika u Subotici

Projekat podrazumeva mesečne sastanke menadžmenta malih i srednjih preduzeća na kojima će se raspravljati o problemima sa kojima se suočavaju u poslovanju, a pod mentorstvom stručnjaka iz velikih preduzeća. Ovo je nastavak projekta PLATO Srbija koji je preko 80 odsto učesnika ocenilo kao pozitivan.

Menadžment subotičkih malih i srednjih preduzeća ponovo će imati priliku da raspravlja o problemima i razmenjuje iskustva sa njihovim kolegama iz drugih preduzeća, uz mentorstvo stručnjaka iz velikih privrednih sistema. Kako je najavljeno na današnjoj prezentaciji u prostorijama Regionalne privredne komore Subotica, očekuje se da će biti formirane dve grupe sa predstavnicima subotičkih malih i srednjih preduzeća, koji će nakon toga će u narednih godinu i po dana raditi na usavršavanju.

Ovaj projekat je zapravo nastavak projekta PLATO Srbija, realizovanog u periodu 2009 -2011 u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i VOKA komorom Istočne Flandrije, sa sedištem u Gentu, u Belgiji. Taj projekat je obuhvatao predstavnike 11 subotičkih malih i srednjih preduzeća, od kojih je njih preko 80% dalo pozitivnu ocenu o učešću u projektu i izrazilo želju da u njemu ponovo učestvuje. Projekat PLATO Srbija 2 na nivou Srbije vodi Privredna komora Srbije, a pored komore u Subotici, učestvuju još i regionalne privredne komore Leskovca, Kruševca i Valjeva.

PLATO Srbija 2 podrazumeva i učešće u evropskoj mreži za razvoj i medjusobnu saradnju malih i srednjih privrednih društava. Evropska mreža PLATO nastala je devedesetih godina u Belgiji i proširila se na druge evropske zemlje. Danas je to mreža koja obuhvata preko 8.500 malih i srednjih privrednih društava i preko 700 velikih privrednih društava iz 17 evropskih zemalja. Evropska komisija je izabrala mrežu PLATO za jednu od deset najboljih za programe obuke kadrova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1729
Povezane teme

privredna komora

projekat plato srbija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.