Komentara: 53
Pregleda: 15696

Novi izgled centra Subotice - Traži se idejno rešenje za Trg Republike, Trg Slobode i Korzo

29.09.2014. u 16:51h
Izvor: eKapija
Subotica Direkcija za izgradnju Subotice raspisala je konkrus za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja trgova i ulica u centru tog grada. Krajnji rok za predaju radova je 24. novembar 2014. godine.
Novi izgled centra Subotice - Traži se idejno rešenje za Trg Republike, Trg Slobode i Korzo

Prostor koji je obuhvaćen konkursom nalazi se u samom centru grada, a ukupne je površine 5 hektara. Prostorne celine su Trg Slobode, Korzo, Štrosmajerova, Marije Korvina i Trg Republike.

Osnovni akcenat sa projektnim zadatkom stavljen je na uređenje jugoistočne Trga Slobode, na kome se trenutno nalazi devastirana fontana sa oblogom od žolnai keramike, koja van upotrebe. Predviđeno je njeno uklanjanje i novo popločavanje celog područja, obuhvaćenog projektnim zadatkom.

Projektanti treba da predvide mogućnost faznosti izvođenja, odnosno - rekonstrukciju po celinama, jer će realizacija zavisiti od finansijske mogućnosti lokalne samouprave.

Svrha i cilj konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja trgova i ulica u centru Subotice, odnosno da se između više predloženih rešenja dobije najkvalitetnije. Nagrađeni i otkupljeni radovi će biti osnov za izradu urbanističke i projektne dokumentacije predmetnog prostora.

Detalje konkursa možete videti u PDF dokumentu.

Izvor: eKapija
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 15696

Povezane vesti

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.